Witajcie, jako, ze z nie wiadomych mi wzgledow nie dziala mi wyszukiwarka na forum, zakladam nowy watek, w razie gdyby ktos znalazl rozwiazanie w innym miejscu to prosze tylko o linka.
Problem z moja 30tka D wyglada nastepujaco.
Aparat jest uzywany od wrzesnia 2007, do tej pory zrobil 8124 fotki, caly czas uzywany jest z jednym szklem - SIGMA 17-35 2.8-4 w nowszej wersji oraz oryginalnym gripem typu BG-E2N.
Do zeszlego czwartku dzialal w porzadku i nie bylo z nim zadnych problemow.
Aktualnie aparat sie zawiesza, czasem nie chce sie wybudzic z wygaszenia, czasem przestaja dzialac wszystkie przyciski procz spustów migawki - ale te dzialaja tylko jako ustawiajace ostrosc, migawki nie da sie zwolnic, czasem zwiesza sie przy kasowaniu fotki z karty (na wyswietlaczu pozostaje napis busy...).
Wymienione objawy wystepuja w 99% zawieszen, dwa razy aparat wyswietlil Err99, ale ogolnie nie wyswietla nic. Zaczyna reagowac dopiero po wyjeciu na chwile baterii.
Probowalem przetestowac i problem zdarza sie zupelnie nieregularnie, czasem juz po wlaczeniu nie udaje sie zrobic zdjecia, a czasem robi 20 bez najmniejszego problemu.
Uzywam karty SanDisk Ultra II 8GB, ale sprawdzilem tez na drugiej Ultra II 1GB i to samo.
Aparat ma wgrane 10 dni temu nowe oprogramowanie ze strony Canona w wersji 1.06.
Poradzcie, co moze byc przyczyna?
Z gory dziekuje za odpowiedzi
Lukasz