Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 61

Wątek: Canon 30d - Problem

Dopiero zaczyna

Domyślnie

U mnie po zmianie oprogramowania smiga jak nalezy.
    Wszelkie problemy zniknely.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    EF jest opatentowany. Patent wygasa za 4 lata . Dlatego min. Zeiss nie robi póki co szkieł do Canona.
    kuriozum tej sytuacji polega na tym, ze problem z patentem ma lojacy grube setki zielonych papierkow za sloik bez AF Zeiss, a nie ma ich chocby sprzedajacy mega tandetnie plastikowe sloiki za 100$ Tamron. mowiac dosadniej: mam wrazenie, ze tego wyjasnienia Zeiss nie adresowal do ludzi poslugujacych sie czynnie mozgiem
    www albo tez flickr

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    kuriozum tej sytuacji polega na tym, ze problem z patentem ma lojacy grube setki zielonych papierkow za sloik bez AF Zeiss, a nie ma ich chocby sprzedajacy mega tandetnie plastikowe sloiki za 100$ Tamron. mowiac dosadniej: mam wrazenie, ze tego wyjasnienia Zeiss nie adresowal do ludzi poslugujacych sie czynnie mozgiem
    Być może ale jeśli wziąć pod uwagę, że Zeiss sprzedaje tych słoików na sztuki, a tamron na miliony to to może zasadniczo zmieniać podejście tych firm. Może Tamronowi opłaca się płacić, może mają układy z C, może są firmą, której łatwiej się dogadać. Nie wiem ale z T nigdy nie słyszałem żeby były problemy - daje do myślenia (jeśli oczywiście ktoś czynnie posługuje się mózgiem ).
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec Awatar decha
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Właśnie szukałem jakiegoś info bo mam te same problemy co autor wątku. Również zainstalowałem nowy soft do trzydziestki i aparat zaczął stroić fochy a najgorsze, że czasami w najmniej odpowiednich momentach. Zaraz zainstaluję z powrotem 1.05 i zobaczymy czy wszystko wróci do normy.

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez decha Zobacz posta
    Właśnie szukałem jakiegoś info bo mam te same problemy co autor wątku. Również zainstalowałem nowy soft do trzydziestki i aparat zaczął stroić fochy .
    może napisz jeszcze z jakimi obiektywami

Bywalec Awatar decha
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    może napisz jeszcze z jakimi obiektywami
    17-40L i 70-200 2,8L także szkła raczej wykluczam bo problemy się zaczęły po zmianie softu. Na początku myślałem, że może to być wina lampy bo mam 550 EX, która już swoje przeszła (a pierwszy raz problem był przy fotach z zapiętą lampą) ale okazało się, że bez lampy też marudzi.

Uzależniony

Domyślnie

To dziwne ze Canon jeszcze tych problemow nie dostrzegl?
    Chyba ze juz pracuja nad poprawka.
    40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R

Początki nałogu

Domyślnie

dajcie na wszelki wypadek link do starego softu

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Ja juz podawalem w osobnym watku, ale ktos go usunal.
    Teraz nie moge znalezc linka.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    o, jest: http://web.canon.jp/imaging/dc/eos30d105.exe
    Ostatnio edytowane przez iso400 ; 06-04-2008 o 12:07 Powód: Automerged Doublepost

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Hmm... nie zainstalowałem 1.0.5 to i to sobie odpuszczę. Szczególnie że aparat robi zdjęcia .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów