Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 61

Wątek: Canon 30d - Problem

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Oraz czy z gripem, czy bez.
    Aha, ja jeszcze uzywalem 550ex na off camera shoe cord II, to samo - ale te akcesoria wykluczam.

Uzależniony Awatar bakulik
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    Kluczowe bedą chyba znowu obiektywy Sigmy - w Twoim przypadku to właśnie była Sigma, a inny forumowicz donosi ze z Canonem i Tamronem nie ma problemu:
    http://canon-board.info/showpost.php...1&postcount=16
    (poprzednio też nie było).
    Również potwierdzam, że z Tamronem i firmware 1.0.6 w body nie ma problemów.
    Pozdrawiam
    Łukasz Bakuła
    „Fotografia – to radość życia. Aparat nie został stworzony dla ludzi smutnych i skwaśniałych”. J. Płażewski

Uzależniony

Domyślnie

Firmware "wycinajacy" konkurencje w szklach to troche pachnie monopolem ala Microsoft :-)
    40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R

Domyślnie

Blokowanie poprzez firmware jest zgoła niedorzeczne i ja także nie jestem za. Jestem klientem i jeżeli firma robi tego typu ruchy to nie jest to u mnie mile widziane. Z konkurencją można walczyć po pierwsze - jakością, po drugie - obsługą klienta, po trzecie - ceną. Tak wygląda hierarchia u mnie. Ale NIGDY nie wyrażę zgody na "różne sztuczki" typu różne wtyczki, karty pamięci, baterie czy nawet formaty zapisu plików, kiedy jest możliwość ustandaryzowania owych. Zgrzytam wtedy zębami.

Domyślnie

Obiektywy mam firmowe. Czytam dwa wątki. Ten i "CANON 30D - firmware 1.0.5" i trochę będę zły jeżeli to jednak celowe działanie firmy C. Na wszelki wypadek ściągnąłem już 1.0.5. Bo taka "krecia robota" może w przyszłości uniemożliwić lub przynajmniej utrudnić mi sprzedanie body.
    EDIT
    Bez gripa
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Ale faktem jest, że to trochę dziwnie wygląda. Z Sigmą są problemy a z innymi nie? Zapytam, choć znam na 99% odpowiedź. ISo400 - sprawdziłeś wielkość pliku z 1.0.6?
    EDIT
    Kurczę. Raczej wątpię w takie działanie firmy, ale dobrze, że po powrocie do 1.0.5 jest ok. EOT, bo prawdy nie dojdziemy :-) Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez KrzysK ; 28-03-2008 o 14:46 Powód: Automerged Doublepost

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iso400 Zobacz posta
    akustyk, bierz pod uwage jedno, moja SIGMA dzialala doskonale, do czasu wrzucenia firmware'u 1.0.6. Z reszta nie ma dowodu, ze to szklo powodowalo zwiechy po instalacji tego oprogramowania. Rownie dobrze moglo to byc cos innego.
    nie no, ja to wiem. uwaga byla raczej do dyskusji ogolnej na temat sposobu postepowania firmy Sigma. dla mnie to jest troche niedorzeczne ciecie kosztow, ktorego wcale nie widac po cenach koncowych dla uzytkownika, ale za to moze go kopnac w tylek po latach, kiedy sobie zechce zmienic korpus.

co nie zmienia sytuacji, ze takie celowe obcinanie konkurencji przez firmware, jesli faktycznie ma miejsce, jest zagraniem ponizej pasa ze strony Canona.

no ale grunt, ze dziala Ci po zmianie firmware'u. jakikolwiek nie bylby faktyczny powod
    www albo tez flickr

Dopiero zaczyna

Domyślnie

dziala, dziala, ciesze sie jak z nowego aparatu
    co prawda byl na gwarancji, ale przestraszylo mnie to strasznie, a niedawno wyprzedalem caly sprzet poza tym zestawem bo mnie troszke przycisnelo i tylko wysylania zabawek do serwisu mi teraz brakowalo.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iso400 Zobacz posta
    dziala, dziala, ciesze sie jak z nowego aparatu

jak moja 30D w morzu wyladowala i po dwoch dniach wycierania, odpiaszczania i suszenia wydala z siebie znaki zycia, to tez sie cieszylem jak z nowej zabawki. juz bylem przygotowany na wysylke do serwisu (a uslugi tutaj do tanich bynajmniej nie naleza) a tu mila niespodzianka i wszystko dziala.

niemniej, samego aparatu na statywie jeszcze dlugo nie zostawie bez nadzoru
    www albo tez flickr

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Plik mial wielkosc dokladnie taka, jak opisano tutaj: http://web.canon.jp/imaging/eos30d/e...irmware-e.html
    robilem wszystko zgodnie z instrukcjami i ostroznie, bledow przy instalacji nie bylo.

Domyślnie

Tak myślałem. Ja nie pomogę. Szkoda tylko, że tak się dzieje. Pozdrawiam

Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów