Mi od początku podobało się zdjęcie ludzi skaczących z wieży, mysle że ma szansę nawet na wygraną, w kategorii sport
Mi od początku podobało się zdjęcie ludzi skaczących z wieży, mysle że ma szansę nawet na wygraną, w kategorii sport
Kilka moich zdjęć: http://www.fotoik.pl/index.php?akcja=autor&rid=2951
Moja galeria: http://laur.ovh.org/
akurat w sporcie nie bylo tak zle bo z tego co nadeslali ludzie to wybrali akurat te najlepsze (m.in). A ktore konkretnie najlepsze to nie mnie oceniac - moge powiedziec ze te z koniem b&w, odpoczywajacy kickbokser(tu juz mniej), i tych 4 samobojcow skaczacych z platformy wiertniczej. Tyle tylko ze z tego co tam nadeslali nie bylo z czego wybierac - pomine juz zalosne fotki z data oraz pomieszanie kategorii. Portret faktycznie najciekawiej wypadl ale landscape i macro? Jezu, czas umierac.
ci skoczkowie sa ok, ale nie w tej kategorii wedlug mnie.
5d | 40d | tokina 10-17 fish | canon 24/1.4L | canon 85/1.8 | canon 135/2L | canon 400/5.6L
430ex | 2 x sunpak 555 | metz 60 ct-4 | 2 x elfo 500 | elfo 1200 | PW plus II | sekonic L-758DR
adam chrabąszcz | extreme sport | galeria CB
:-D Norma - jak wysłałem dwie foty dopracowane do poziomu konkursowego to odrzucali po kolei. Jak za trzecim razem wysłałem fotkę pierdzielniętą bez ładu i składu to poszła na stronę (kat. portret). To raz.
Dwa - uważam że był to raczej konkurs na popularność autora w środowisku koleżeńskim niż obiektywne oceny poziomu prac. W portretach były fotki gdzie naprawdę autorzy zaprezentowali wysoki poziom (czasami szczena opadała)...niestety...Niektórzy giganci słali e-maile w "błagalnym" tonie o głos na ich fotkę...CUDO
Moje zdjęcia
RIP: Canon 40d, Tokina 10-17 Fisheye, Canon 70-200L f4, Canon 17-40L f4, Canon 50 f1.4, 6x Sunpak 555+2x Quantum Battery Pack, 3x PocketWizard MultiMAX (sprzęt skradziono w Krakowie, numer seryjny Body: 0930516228)
tez uwazam, ze sposob wyboru najlepszych fotek byl bez sensu. Jesli to ma byc konkurs na najlepsze zdjecie, a nie konkurs popularnosci to od poczatku zdjecia powinni oceniac bezstronni fachowcy, a nie znajomi i rodzina.
Co do zdjec z kat. sport to ja stawiam na zaprzeg na sniegu.
A tak poza tym to poziom rzeczywiscie nie byl najwyzszy, no a w kat. makro to juz totalny upadek, a szkoda bo akurat w tej kategorii widuje sie na roznych galeriach sporo dobrych zdjec.
Jeśli chodzi o krajobraz pierwsza 10 to tragedia- marne i kiepskie foty, było tam kilka fajnych zdjęć jednak autorzy widocznie nie mieli wystarczająco dużo znajomków z netem, żenada!
Jestem fotografem typowo sportowym nie ośmielił bym się oceniać portretów, czy też fotografii makro o której wiem tyle że taka istnieje. Nie wyobrażam sobie nawet żeby jeden pro fotograf nawet z National Geographic oceniał zdjęcia we wszystkich kategoriach. Każdą kategorią powinni się zaopiekować wybitni specjaliści w danej dziedzinie.
Moje zdjęcia
RIP: Canon 40d, Tokina 10-17 Fisheye, Canon 70-200L f4, Canon 17-40L f4, Canon 50 f1.4, 6x Sunpak 555+2x Quantum Battery Pack, 3x PocketWizard MultiMAX (sprzęt skradziono w Krakowie, numer seryjny Body: 0930516228)