Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 40

Wątek: Konkurs Canon - Misja

Uzależniony Awatar merger
    Miasto
    wroclove

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maxbmx Zobacz posta
    Jestem fotografem typowo sportowym nie ośmielił bym się oceniać portretów, czy też fotografii makro o której wiem tyle że taka istnieje. Nie wyobrażam sobie nawet żeby jeden pro fotograf nawet z National Geographic oceniał zdjęcia we wszystkich kategoriach. Każdą kategorią powinni się zaopiekować wybitni specjaliści w danej dziedzinie.
    co ty wiesz o fotografowaniu!
    5d | 40d | tokina 10-17 fish | canon 24/1.4L | canon 85/1.8 | canon 135/2L | canon 400/5.6L
    430ex | 2 x sunpak 555 | metz 60 ct-4 | 2 x elfo 500 | elfo 1200 | PW plus II | sekonic L-758DR

adam chrabąszcz | extreme sport | galeria CB

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Glorf Zobacz posta
    innymi slowy: jak ktos mial wiecej 'pshiapsiolek' na gg tym wieksze szanse na udzial w pierwszej dziesiatce
    Być może w niektórych przypadkach tak było ... ale wyobraź sobie że ja nikomu nie mówiłem o tym że wysłałem tam zdjęcie, co więcej zapomniałem o tym i okazało się że moje zdjecie jest w pierwszej dziesiątce. Nie jestem też jakoś wyjatkowo popularny w 'środowisku'. Więc czym wyjaśnić to że wybrano moje zdjęcie ?
    Wydaje mi się że takie ferowanie przez Ciebie wyroków może być krzywdzące dla niektórych.
    www.tomaszgrzyb.pl - moja strona
    www.guma.art.pl - strona poświęcona technice szlachetnej gumy chromianowej

Początki nałogu

Domyślnie

lensman to wpisz sie do wyjatkow a regule pozostawmy i kazdy bedzie zadowolony.

Bywalec
    Miasto
    Suwałki

Domyślnie

A ja jstem ciekaw ile tak naprawdę zdjęć konkursowych zostało zrobionych na tych trybach aparatu jakie są jako kategorie konkursowe? :-)

Uzależniony Awatar merger
    Miasto
    wroclove

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez laur Zobacz posta
    A ja jstem ciekaw ile tak naprawdę zdjęć konkursowych zostało zrobionych na tych trybach aparatu jakie są jako kategorie konkursowe? :-)
    haha. no nie patrzylem na to w ten sposob. to o to chodzilo! d'oh..
    5d | 40d | tokina 10-17 fish | canon 24/1.4L | canon 85/1.8 | canon 135/2L | canon 400/5.6L
    430ex | 2 x sunpak 555 | metz 60 ct-4 | 2 x elfo 500 | elfo 1200 | PW plus II | sekonic L-758DR

adam chrabąszcz | extreme sport | galeria CB

Początki nałogu

Domyślnie

pytanie bym zadal ile zdjec ssie a ile jest przetrawialnych...

Coś już napisał Awatar gareth

Domyślnie

Lensman nie chce Cie urazić tym postem, bo twoje zdjęcie może być wyjątkiem ale tylko takim który potwierdza regułe. Wyszedł z tego taki "Taniec z Fotkami", fajnie jest komisja super fotografów ale żeby przejść przed "jej oblicze" to musisz przebrnąć masę fotopstrykaczy którzy często nie maja pojęcia jak zrobili to zdjęcie i powstało za pomocą trybu tematycznego.
    Tak więc nie jest tak dobrze że od początku oceniają ludzie którzy sa profesjonalistami, głosują miliony internautów. I w ten sposób obok zdjęć naprawde fajnych znajdują sie fotki nie reprezentujące sobą żadnego poziomu.

Ale taka widać jest specyfika konkursów internetowych.

Swoją drogą życzę wygranej i trzymam kciuki Lensman!

Pozdrawiam,
    Gareth

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gareth Zobacz posta
    Lensman nie chce Cie urazić tym postem, bo twoje zdjęcie może być wyjątkiem ale tylko takim który potwierdza regułe. Wyszedł z tego taki "Taniec z Fotkami", fajnie jest komisja super fotografów ale żeby przejść przed "jej oblicze" to musisz przebrnąć masę fotopstrykaczy którzy często nie maja pojęcia jak zrobili to zdjęcie i powstało za pomocą trybu tematycznego.
    Tak więc nie jest tak dobrze że od początku oceniają ludzie którzy sa profesjonalistami, głosują miliony internautów. I w ten sposób obok zdjęć naprawde fajnych znajdują sie fotki nie reprezentujące sobą żadnego poziomu.

Ale taka widać jest specyfika konkursów internetowych.

Swoją drogą życzę wygranej i trzymam kciuki Lensman!

Pozdrawiam,
    Gareth
    Jakaś tam wstępna weryfikacja była podczas rejestracji. Napewno lepiej jakby na początku wybrali zdjęcia profesjonaliści ale Canon nie osiągnąłby tego efektu o jaki im chodziło ogłaszając konkurs. Pewnie mniej osób by zostawiło im swoje dane kontaktowe i mniej osób by zobaczyło te zdjęcia a więc i logo Canona.

To przykre że 'Polak potrafi' i pewnie ktoś tam wpadł na 'oryginalny' pomysł na nabijanie sobie punktacji poprzez znajomych czy inne manipulacje ... niewątpliwie świadczy o tym poziom zdjęć wybranych w Polsce ... jest po prostu niższy od tych w innych krajach. Ale to jeszcze nic ... zobaczcie co się dzieje w konkursie duracela na onecie ... "żenuła"

Zawsze jestem ciekawy oceny moich zdjęć ale ta ocena jest tyle warta ile zdjęcia wykonane przez osoby oceniające i nie podniecam się tą pierwszą dziesiątką bo po prostu nie wiem kto głosował.

Moje zdjecie to 'Fala' (nr 7) ... jeśli ktoś ma ochotę w sposób jawny je ocenić będę wdzięczny.
    Ostatnio edytowane przez Lensman ; 02-06-2008 o 13:10
    www.tomaszgrzyb.pl - moja strona
    www.guma.art.pl - strona poświęcona technice szlachetnej gumy chromianowej

Bywalec Awatar kwv
    Miasto
    biesy i czady

Domyślnie

Oczywiste jest to że internetowe głosowanie wstępne ma na celu pozbierania emaili. Przecież poprzez takie konkursy firma Canon promuje swoją markę jednocześnie zbierając dane osobowe, by móc później je wykorzystać w celach marketingowych.

trochę regulaminu konkursu:
    Firma Canon angażuje się w ochronę prywatności Użytkowników i Głosujących. Wszelkie dane (osobowe) przekazywane przez Użytkowników i Głosujących będą wykorzystywane przez firmę Canon wyłącznie do celów związanych z Konkursem. Wszelkie dane (osobowe) przesłane wraz ze Zgłoszeniem będą przechowywane w bezpiecznym środowisku. Użytkownicy i Głosujący będą mieli prawo do dostępu, poprawiania, aktualizacji lub usuwania swoich danych (osobowych). Aby uzyskać dane kontaktowe i dalsze informacje na temat polityki prywatności firmy Canon, zapraszamy do odwiedzenia strony internetowej http://www.canon-europe.com/Terms_an...itions/polish/

czyli -->>

8.2 Od czasu do czasu Canon i inne firmy z Europejskiej Grupy Canon mogą wykorzystać wspomniane informacje dane osobowe do celów marketingowych albo do informowania Pana/Pani o innych produktach i usługach, które według naszej opinii mogą być dla Pana/Pani interesujące. Może Pan/Pani sprecyzować czy chce otrzymywać takie informacje przez zaznaczenie odpowiedniej ramki w formularzu rejestracyjnym.

Zasady konkursu mogą dziwić co niektórych lecz nawet sami organizatorzy konkursu, aby zwiększyć swoje szanse wysyłali maile do konkursowiczów:

Witaj,

Rozpoczęło się głosowanie w ramach Misji! Powiadom rodzinę i znajomych o swoim zgłoszeniu, aby i oni mogli na Ciebie zagłosować.

Oto link do Twojego zdjęcia:
    http://ta.canon-europe.com/...................

Prosty i skuteczny marketing wirusowy.
    Oczywiście co niektóre fotografie co znalazły się w pierwszej dziesiątce nie powinny się tam znaleźć lecz to jest konkurs amatorski.

Powodzenia!

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków i okolice

Domyślnie

Jak ktoś wcześniej napisał. To jest specyfika konkursów internetowych. Powiadomić jak największą liczbę osób aby jak najwięcej dowiedziało się o firmie w tym wypadku Canon. Przy tak dużej liczbie prac nie ma szans na równy udział jeśli głosują ludzie za pośrednictwem internetu. Bo kto przejrzy 1000 prac i wybierze sobie najlepsza ? Po obejrzeniu kilkunastu dobrych prac człowiek jest zdezorientowany i na pewno wybierze prace znajomego Załuję ze nie wystawiłem swojej błyskawicy do konkursu bo widze że aż dwie sie zakwalifikowały
    C EOS 5D MK II C | EOS 40 D | T 28-75 f/2.8 | C 85 f/1.8 | C 70-200/4.0L | S 30/1.4 |S 50/1.4 | C 10-22 f/3.5-4.5 | C 580EX
    http://magix.digart.pl/

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów