Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: 24-105 głośna stabilizacja

Domyślnie 24-105 głośna stabilizacja

Witam,
    Mam do szanownych forumowiczów pytanie. Czy głośny uklad stabilizacji IS w obiektywie 24-105 f4 IS to normalka ? W moim obiektywie uruchomienie i zatrzymanie żyroskopu to wyraźnie słyszalny zgrzyt, a i praca samego żyroskopu nie należy do najcichszych. Dodam, że obiektyw jest nowy.
    Porównuję go do obiektywu 100-400, w którym trzeba naprawdę się wsłuchać, żeby usłyszeć żyroskop. Czy to typowa cecha układów IS nowej generacji ? W obiektywie 100-400 IS nie należy do najnowocześniejszych, a jednak pracuje ciszej.

Dziękuję za odpowiedź.
    link do stronki mojej żonki - cena jaką zapłaciłem za zgodę na zakup 17-40 L Potem już poszło bez "szantażu": 30d i 17-40 dla niej a dla mnie 5d i 24-105. Transakcja wiązana.

Bywalec
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Nie wiem jak na ile wyraźnie u Ciebie słychać (porównania do innych obiektywów nie mam) ale w moim 24-105 też jest słyszalny IS. Nie jest to ani głośne ani wkurzające. "Bzyczy" sobie delikatnie i tyle.
    Nex :cool:

Pozdrawiam,
    Jurek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JurekGR Zobacz posta
    Nie wiem jak na ile wyraźnie u Ciebie słychać (porównania do innych obiektywów nie mam) ale w moim 24-105 też jest słyszalny IS. Nie jest to ani głośne ani wkurzające. "Bzyczy" sobie delikatnie i tyle.
    Skoro także bzyczy to oznacza, że to raczej normalne w tych obiektywach.
    Dzięki.
    link do stronki mojej żonki - cena jaką zapłaciłem za zgodę na zakup 17-40 L Potem już poszło bez "szantażu": 30d i 17-40 dla niej a dla mnie 5d i 24-105. Transakcja wiązana.

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Miałem 24-105 i u mnie też lekko bzyczał na pewno nie zgrzytał :-( . Praca samego żyroskopu też nie za głośna .

Domyślnie

u mnie tez bzyczy/zgrzyta
    ten typ tak mam - poniewaz przywiozlem szkło do domu wieczorem to zapiłąem i zrobiłem kilka próbnych strzałów - tez od razu usłyszałem ten dzwiek i nawet sie znajomego pytałem; miał troche ubawu ale ten odgłos to ponoc normalka :P
    Don't argue with stupid people, because they drag you down to their level and beat you with experience!
    sprzęt w Hiszpanii - lokacja nieznana
    dwa lata z lustrem, a update'u brak...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Bardzo cicho słychać natomiast zgrzytem bym tego nie nazwał. Przy włączeniu jest słyszalne ciche kliknięcie.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

w moim tez wydaje takie osobliwe dzwieki bzykajaco-brzeczace

gdyby nie bzyczal, pewnie od razu pojawilyby sie posty w stylu "is mi nie dziala" czy "jak sprawdzic dzialanie is"
    Ostatnio edytowane przez Kubak82 ; 27-03-2008 o 09:05

Uprawnienia umieszczania postów