Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Czy jest zamiennik osłony typu tulipan dla 70-200/4 ?

Mieszany widok

gniezniok
    Guest

Domyślnie Czy jest zamiennik osłony typu tulipan dla 70-200/4 ?

Pytanie jak w temacie? Chcialbym zmienic "doniczke" na tulipana i nie mam pojecia czy jest taka mozliwosc
    pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gniezniok Zobacz posta
    Chcialbym zmienic "doniczke" na tulipana i nie mam pojecia czy jest taka mozliwosc
    nie mam pojęcia po co to robic, ale mozliwość jest :-)
    http://www.allegro.pl/item328725677.html
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Pełne uzależnienie

Domyślnie

No bo "doniczka" paskudna jest
    Ta osłona z Eltecu to jak znam sprzedawane przez nich produkty niestety jest nakręcana na gwint filtra, więc nie jest tak wygodna jak oryginalna, wykorzystująca formalne mocowanie osłony 70-200.
    Ostatnio edytowane przez KMV10 ; 26-03-2008 o 20:57

Zablokowany

Domyślnie

Może i paskudna, ale pamiętajmy o skłonności do łapania blików 70-200. Sądzę jednak, że takie sobie dobieranie osłon pod kątem estetyki ma się nijak to praktyczności. obawiam się, że donica jest wskazana. Latem w pełnym słońcu jednak często ją stosuję. Teraz zawadza w torbie.

Bywalec Awatar PatriX
    Miasto
    Poland, Rawicz

Domyślnie

Moim zdaniem to nie ma sensu ponieważ jeśli producent daje doniczke to widocznie jest w tym cel. 2.8 ma inną średnicę filtra i dlatego pewnie jest zastosowany tulipan. Rób zdjęcia a nie się przejmujesz wyglądem :-) To i tak dobry sprzęt więc nie masz sie czego wstydzić ;-)
    ZENIT 12XP | Canon EOS 30D | EF-S 18-55mm F/3.5-5.6 | TAMRON 17-50 F/2.8 | Canon EOS 33 | EF 28-105mm F/4-5.6 | LowePro MiniTrekker AW | i kilka pierdołków
    www.SIERAQ.digart.pl
    ..::SieraQ::..

Uzależniony

Domyślnie

Pytanie jak w temacie? Chcialbym zmienic "doniczke" na tulipana i nie mam pojecia czy jest taka mozliwosc
    pozdrawiam
    Obawiam sie iz to moze Ci pogorszyc prace szkla pod swiatlo - zastanow sie czy warto.
    40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R

Uzależniony Awatar C80
    Miasto
    ZS

Domyślnie

Chcialbym zmienic "doniczke" na tulipana i nie mam pojecia czy jest taka mozliwosc
    Może być ciężko, na ebayu raczej nie ma. Ale skoro da się kupić tulipana do kita Canona (choć morda mu się kręci) to może i do tego da się.

Uprawnienia umieszczania postów