Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 12 z 12

Wątek: Oświetlenie w studio - lampa błyskowa vs światło ciagłe

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    Dzieki, tak przegladalem te posty, ale jak rozumiem tam jest bardziej recepta co powinno byc w owym przypadku.
    Mnie bardziej interesuje zrozumienie tego calego zagadnienia - blysk/swiatlo ciagle - roznice/korzysci/zalety i wady.
    Pozdrawiam

PS
    Poradnik jeszcze nie "studiowalem" - wydaje sie iz jest tam sporo wiedzy. Dzieki.
    Ostatnio edytowane przez marekk_ok ; 26-03-2008 o 13:35
    40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R

Domyślnie swiatło ciągłe nie tyklko do produktów i fotografii

Pozwolę sobie odgrzać kotleta. Mam przed sobą zadanie: nagrać krótkie filmiki z portretami załogi pewnej firmy. Plan jest taki: białe tło i dwa światła ciągłe w parasolkach, jedno na ścianę, drugie na delikwenta + 150cm blenda od spodu.

Portret - popiersie
    kemera - 5d mark2
    szkło - 1.8 85 lub 1.4 50 (jeśli uda mi się oświetlić w miarę równomiernie tło)
    i tu pytanie do Was, czy taki zestaw to obsłuży:

http://allegro.onet.pl/oswietlenie-c...527974314.html

wiem że do video to jest prowizorka jednak nie zamierzam często wykonywać "kamerowania" - to raczej jednorazowy nr, a sam zestaw chciałbym wykorzystywać później do produktów, gdzie przy świetle ciągłym mógłbym pobawić się flagami np. w celu modyfikacji odbić itd.

Czy moje rozumowanie ma sens? Z jakimi trudnościami mogę się spotkać?
    5d II/1.4 50 USM/1.8 85 USM/szukam lokalu na studio (Zabrze i okolice)
    www.grygiel-fotografia.pl

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów