Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Nikon Professional Services

Mieszany widok

Domyślnie Nikon Professional Services

Polska się powoli cywilizuje.. Niestety na razie tylko nikon zaczął poważnie traktować swoich klientów w Polsce.. może niedługo Canon?

http://fotopolis.pl/index.php?n=7081

Pełne uzależnienie

Domyślnie

No proszę D200/D300 - sprzęt zawodowy - jak sympatycznie dla Nikoniarzy

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

od dawna funkcjonuje coś takiego http://cpn.canon-europe.com/content/services.do

nie wiem jak z naprawami.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Domyślnie

Kubaman/ zgadza sie, ale nawet nie ma przedstawiciela na Polskę..
    Ciekawe, gdzie trafia sprzęt do naprawy? Na żytnią? Czy za granicę..

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

"W ciągu pierwszego dnia roboczego po dotarciu sprzętu do serwisu zostanie wykonana diagnoza i wycena naprawy, a w ciągu kolejnych 48 godzin - naprawa"
    dla mnie jest to o tyle dziwne że jak zaniesiono mój obiektyw (28-105 USM I) na żytnią to miałem prawie tak samo tyle tylko że nie zrobili go w 48 a 72 godziny. (był do odebrania po czterech dniach) Jak wysłałem im (za pomocą sklepu) aparat (350) do sprawdzenia elektroniki po utopieniu, to po dwóch dniach (od oddania aparatu do sklepu) miałem informację ile będzie kosztowało czyszczenie śladów po wodzie, dodatkowo powiedzieli co jeszcze szwankuje (lampa otwierała się z opóźnieniem) powiedzieli za ile to naprawią i zapytali czy chcę żeby to naprawili. Po tygodniu aparat był już w domku.
    Nie mam profesjonalnych puszek, nie mam legitymacji prasowej.
    Ciekawe w takim razie jak serwis nikona traktuje normalnych użytkowników - którzy nie bedą zarejestrowani jako profesjonaliści bo ja na czas obsługi przez żytnią nie narzekam.
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bebesky Zobacz posta
    (....)
    Ciekawe w takim razie jak serwis nikona traktuje normalnych użytkowników - którzy nie bedą zarejestrowani jako profesjonaliści bo ja na czas obsługi przez żytnią nie narzekam.
    Lepiej nie pytaj. Wystarczy poczytać na forum Nikona jakie przejścia mieli ludzie z tym serwisem. Także to może być znaczący postęp.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

No dobre z tym serwisem dla profi. Mogą sobie taki robić. W Polsce oczywiście większość zawodowców z legitymacją prasową używa Nikona. Dopinają do niego takie długie białe obiektywy, co widać zwłaszcza na meczach.

Super serwis dla kilku osób. Zawodowcy (czyli ci dla których fotografia stanowi główne źródło utrzymania) ale bez legitymacji prasowej - won! Ślubni? Won! Nie masz wymaganego minimum obiektywów? - Won! Nie ma to jak frontem do klienta - skopać i opluć znacznie łatwiej niż tyłem...

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Domyślnie

nie powiedzialbym, ze to taka idylla. z zaprzyjaznionego forum

Uprawnienia umieszczania postów