Strona 2 z 13 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 124

Wątek: Serwis Canona w Berlinie - gdzie i jak szybko.

Mieszany widok

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

Dodam tylko że cena justowania 2 szkiełek + body to 270euro więc jeśli ktoś ma sprzęt po gwarancji trzeba dobrze przemyśleć czy sprawa się opłaca. Dzisiaj kumpel odbierał 5D wraz z 24-70 i 70-200/2.8 wszystko kupione w stanach więc bez gwarancji, no i policzyli jak policzyli.

Pzdr.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

http://canon-board.info/showthread.php?t=31729&page=4

Pozwoliłem sobie zacytować fragment wątku z linka a dokładnie wypowiedź

ROWIORO:"Nic bardziej mylnego. Osobiscie wydalem kupe kasy na 1D Mark IIN, 70-200 2,8 L IS, 35 1,4 L i rowniez mialem problem z FF. Po kalibracji w Canon DE mam teraz w 70-200 duzy BF. Za kalibracje body zaplacilem 164€. Wyslalem sprzet do ponownej kalibracji i czekajac na rezultat, nie spie po nocach.
    Zastanawiam sie, czym czlowieka teraz zaskocza"

Okazuje się,że i w Niemczech nie jest tak różowo:/

Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GOOFY Zobacz posta
    http://canon-board.info/showthread.php?t=31729&page=4

Pozwoliłem sobie zacytować fragment wątku z linka a dokładnie wypowiedź

ROWIORO:"Nic bardziej mylnego. Osobiscie wydalem kupe kasy na 1D Mark IIN, 70-200 2,8 L IS, 35 1,4 L i rowniez mialem problem z FF. Po kalibracji w Canon DE mam teraz w 70-200 duzy BF. Za kalibracje body zaplacilem 164€. Wyslalem sprzet do ponownej kalibracji i czekajac na rezultat, nie spie po nocach.
    Zastanawiam sie, czym czlowieka teraz zaskocza"

Okazuje się,że i w Niemczech nie jest tak różowo:/
    Ale który to dokładnie servis?? w DE jest ich niemal tuzin i Berlin to tylko jeden z nich, jest jeszcze bardzo polecane Monachium itp.

PZdr.

Uzależniony Awatar miklo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Nasz serwis na Żytniej jest w pytkę ;-) Nie ma sensu grzać do Niemiec. Mi "już" za 3 razem skalibrowali jak trzeba ;-)

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ciekawy wątek: czytam, bo też się wybieram w lipcu do Berlina.
    Zastanawia mnie jedno: czemu w niektórych zwykła codzienna uprzejmość serwisantów budzi podejrzliwość? Zauważyłem to wielokrotnie u rodaków za granicą.
    Jak ktoś nie warczy, znaczy się nie zna się na niczym, bo "fachowcy to pany i wiedzą" a ty tu masz stać potulny i czekać.
    Bzdura jakaś... sory za offtopic
    Sumarycznie myślę, że za skalibrowanie 5D i 2 dużych elek 270 eurosów to niewiele w porównaniu do wartości sprzętu "by mieć pewność".
    Dzięki za info
    C-F-K - forever

Dopiero zaczyna Awatar M.I.L.O.
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

A mam takie pytanko. Co w przypadku kalibracji puszki ze szkłem gdy gwarancja jest jeszcze tylko na puszkę? Płaci się coś, nie płaci czy też może płaci część? .

Początki nałogu Awatar Misiaque
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Kalibruje się samą puszkę do testowego obiektywu z tego co wiem, tak więc gwarancja na szkła nie ma tu znaczenia (a nawet gdyby robili z Twoim szkłem, to przecież regulują body, a nie szkła).

Sam się chyba tam wybiorę, bo po roku użytkowania stwierdziłem, że jednak mam FF, że to jednak nie brak umiejętności posługiwania się 50mm f/1.8 ;-) Aparat ściągany z DE, więc z tego co wiem, jeszcze rok gwarancji w Europie (u nas skończyła mi się w kwietniu - 1 rok). W sumie wychodzi się na tym całkiem nieźle, zwłaszcza mieszkając w Szczecinie :-)

Początki nałogu Awatar piotrr
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

byłem niedawno czyścić matówkę i sensor - zrobili w tym samym dniu. Przeszedłem się po Berlinie, kawka, obiadek i gotowe.

Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

Hmmm szczerze to jest zdziwiony......kumpel jakis czas temu miał problem z FF. BF podał termin swojego przyjazdu na piatek, dodał ze bardzo mu zalezy aby sprawa była załatwiona w 1 dzien, wiec kazali sie zgłosic z samego rana a o 17 odbierał sprzet, wszystko skorygowali na tiptop.

Pzdr.
    towers

Uzależniony Awatar tomdz
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Po drugiej turze wymiany maili napisali, że nie muszę się umawiać i jak dostarczę sprzęt z samego rana to postarają się zrobić na popołudnie.
    Co mnie rozśmiesza to fakt, że ja piszę do nich po angielsku, a oni odpisują po niemiecku :-) Ale być może to wymogi firmowe do archiwizacji korespondencji.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Jeszcze jedno pytanie - ten serwis znajduje się bezpośrednio przy stacji Berlin Zoologischer Garten (w sensie do 10-15 min. z buta)?
    Ostatnio edytowane przez tomdz ; 04-06-2008 o 10:29 Powód: Automerged Doublepost
    Body, stałki, zoomik

Strona 2 z 13 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów