jakby coś, to chętnie jeszcze pomogę w tłumaczeniu korespondencji
jakby coś, to chętnie jeszcze pomogę w tłumaczeniu korespondencji
Mi łaskawie dzis odpisali, ze aparat zrobiony i ze gwarancja nie obejmuje czyszczenia aparatu. Pomineli w opisie jeden z obiektywow. Napisałem czy zrobili i jego, po godz. odpisali ze wszystko zrobione nawet czyszczenie. Żeby bylo ciekawiej odpisują mi łamanym angielskim i czasem musze sie domyślać o co mogło im chodzić:-). Jutro odbieram, zobaczmy czy zrobili czy nie.
Czy ktoś się orientuje, ile serwis w Berlinie życzy sobie za wyczyszczenie matrycy i czy po wcześniejszym umówieniu są w stanie zrobić to w jeden dzień?
Pozdrawiam, Zmaku.
Canon 40d + Tamron 28-75 f/2.8 i trochę innych gratów
Kolego airhead, cos dla CiebieKolejny mail w nieznanym mi języku. Będe wdzięczny za przetłumaczenie. Podejrzewam, że już zrobili aparat i mam odebrać płacąc skromne 428 euro.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Pewnie można, ale jak nie zadzwonisz, to sie nie przekonasz.
Ostatnio edytowane przez Oculus ; 23-11-2009 o 20:46 Powód: Automerged Doublepost
tak, jeszcze musisz mieć zaświadczenie, że sprzęt zdawałeś
a te pieniążki musisz mieć gotówką (krzyczą tymi wielkimi literami, że maszynka do kart im się zepsuła)
Dziękuje kolego.
Witam,
czyszczenie matrycy, to koszt 86 euro o ile dobrze pamietam, bedzie ciezko aby zrobili od reki w ciagu jednego dnia, chyba ze zadzwonisz i ktos sie na to zgodzi za nim przyjedziesz, standardowo tego nie robia, jest tam mily technik Pappert (jesli czegos nie przekrecilem) i byc moze on by sie na to zgodzil
pozdrawiam serdecznie,
dariog
ps. mowie oczywiscie o serwisie:
http://www.fotomaerz.de/index.php?op...id=7&Itemid=21
ps. jest mozliwosc wyczyszczenia za darmo lub za duzo mniejsza kwote, taki przywilej maja czlonkowie CPS (jednak aby nim zostac trzeba miec co najmniej 2 profesjonalne body serii 1D 1Ds i 3 szkla L oraz odprowadzac skladki czlonkowskie)
wiecej info:
http://www.canon.de/canon_cps/
Ostatnio edytowane przez dariog ; 29-11-2009 o 23:24
I druga kwestia, Berlin płatności przyjmuje tylko gotówką.
I trzecia, wreszcie pracują dwie kobiety mówiące po angielsku. Rok temu tylko jedna mówiła "po ludzku".