Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: CANON EOS 600 Awaria czy????

Mieszany widok

bonczak2
    Guest

Angry CANON EOS 600 Awaria czy????

Witam ! Kupiłem na Allegro Canona EOS 600 body chciałem go sprawdzić, nie mam jeszcze do niego obiektywu ale włożyłem baterie i błonę fotograficzną, ustawiłem czułość manualnie, pyknełem kilka zdjęć bez obiektywu - działa, ale jest problem gdy nastawię pokrętło na L to niby powinno wyłączyć zasilanie Owszem migawka ani żadne funkcje nie działają ale wyświetla się cały czas symbol kasety z 3 kreseczkami i liczba klatek filmu.Wydaje mi się że tego być nie powinno może to dlatego że nie mam przykręconego obiektywu,albo feler aparatu co o tym sądzicie. Pozdrawiam bonczak2

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Swarzędz

Domyślnie

Wszystko jest OK ja mam eos'a 300 i tam jest dokładnie tak samo.
    Masz po prostu stale podgląd na stan licznika i baterii.

bonczak2
    Guest

Dzięki za odpowiedź.Czy aby na pewno nie idzie tego wyłączyć, szkoda baterii jak ma tak się wyświetlać przez miesiąc, chyba będę musiał wyjmować baterię nie są tanie.bonczak2

Uzależniony Awatar bakulik
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bonczak2 Zobacz posta
    Dzięki za odpowiedź.Czy aby na pewno nie idzie tego wyłączyć, szkoda baterii jak ma tak się wyświetlać przez miesiąc, chyba będę musiał wyjmować baterię nie są tanie.bonczak2
    Zegarek cyfrowy na rękę ma taki sam wyświetlacz LCD i potrafi chodzić na baterii "guzikowej" kilka lat. Myślisz, że wyświetlanie liczby klatek wyssie baterię litową aparatu w ciągu miesiąca?
    Pozdrawiam
    Łukasz Bakuła
    „Fotografia – to radość życia. Aparat nie został stworzony dla ludzi smutnych i skwaśniałych”. J. Płażewski

Początki nałogu Awatar an_zak
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bonczak2 Zobacz posta
    Z mojego doświadczenia wynika, że prędzej bateria zdechnie ze starości

bonczak2
    Guest

Domyślnie

Przekonaliście mnie, najważniejsze że to nie awaria aparatu,- zakupy na Allegro to loteria, na razie jednak baterię wyjmę do czasu aż zakupię obiektyw myślę o Kalejnarze 2.8/100 i przejściówce trochę to jednak potrwa dzięki za odpowiedź bonczak2

Bywalec
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Ja swoje 300V mam cały czas włączone Przecież i tak przechodzi w tryb uśpienia. A bardziej mi pokrętła żal
    Pozdrawiam

Bywalec Awatar tomasek
    Miasto
    Koszalin

Domyślnie

gorzej jak Ci w torbie zacznie robić zdjęcia ;-)
    5D mk2 | 7D mk2 | S20/1.8 | C35/2 IS | C100/2.8L IS | C24-70/2.8L II | C70-200/2.8L | 580II

Bywalec
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Dlatego nie chowam do torby

Domyślnie

Doczepię się do tematu i zapytam.
    Ile wytrzymuje bateria w Eos 600 ???. Mam wrażenie że u mnie strasznie szybko się wyczerpuje. Zrobiłem 2-3 filmy i już po baterii. To normalne czy u mnie jest coś nie tak ?
    Moje zdjęcia niewdana.pl

Uprawnienia umieszczania postów