Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Nowe produkty MATINa - LEATHER CAMERA GRIP's

Dopiero zaczyna Awatar Fostel

Domyślnie Nowe produkty MATINa - LEATHER CAMERA GRIP's

No właśnie wygląda na to, że Matin http://matin.co.kr coś po udoskonalał w swoich gripach, bo wypuścił najprawdopodobniej na targach nowe produkty do poprawy ergonomii fotografowania:

LEATHER CAMERA GRIP - 5

LEATHER CAMERA GRIP - 6

Jak widać postawili na skórę, sam jestem zdecydowany na model 5 (jakoś sobie nie wyobrażam używania tego trójkątnego, moim zdaniem taki grip ,powinien pomagać w trzymaniu sprzętu a nie utrudniać złapanie).

BTW. Nasz dystrybutor - firma systembank, właśnie sie ode mnie dowiedziała, ze takowe modele istnieją :-) nic dziwnego zresztą jeśli na stronie MATIN ich kontakt jest z błędami (...) mój rozmówca telefoniczny z w/w firmy zapewniał ze jak są to będą u nich pod koniec kwietnia.

Zamiast czekać, ja wole poszukać po niemieckiej stronie.
    Gdyby ktoś, coś na temat to proszę o wpisy.

Udanego dnia!
    Panasonic Lumix DMC-G7 (14-140 mm) --> Canon

Początki nałogu Awatar SdoubleU
    Miasto
    Poznań, Poland

Domyślnie

Używam podobnego jak ten z nr 5 tylko nie tej firmy, zdecydowanie poprawia możliwość operowanie aparatem za pomocą jednej ręki. Ponaddto zabezpiecza przed wyślizgnięciem sie z dłoni.
    SdoubleU
    ---------------------------
    Canon :-D

Początki nałogu
    Miasto
    Biała Podlaska

Domyślnie

Ten handstrap jest mocowany do gwintu statywowego czy tak jak canon`owy e-1 do miejsca w gripie?
    Pozdrawiam,
    Michał

Dopiero zaczyna Awatar Fostel

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Yenox Zobacz posta
    Ten handstrap jest mocowany do gwintu statywowego czy tak jak canon`owy e-1 do miejsca w gripie?
    No właśnie brak danych, to wszystko co znalazłem na koreańskiej witrynie matina. podejrzewam, że nowe będą montowane jak Grip I,II/III czyli do gwintu statywowego - ważne, że matin ma metalową przelotkę tego gwintu współosiowo:

Na zdjęciu Grip III
    Panasonic Lumix DMC-G7 (14-140 mm) --> Canon

Domyślnie

Zastanawiam sie wlasnie nad kupnem takowego bajeru gdyz sporo chodze po miescie z wyciagnietym aparatem i nie lubie jak mi sie obija o klate wiec trzymam go w lapie. Poki co obwijam reke paskiem ale przydalo by sie cos lepszego.
    pudelko z dziura

Początki nałogu Awatar michal.s
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Też się zastanawiam nad nr5, ale mam pytanie, podobno da się do tego jeszcze doczepić normalny pasek na szyję, możecie mi powiedzieć jak go się wtedy mocuje ?
    Pozdrawiam - Michał Słonczyński

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal.s Zobacz posta
    podobno da się do tego jeszcze doczepić normalny pasek na szyję, możecie mi powiedzieć jak go się wtedy mocuje ?
    Zgodnie z instrukcją, to pasek powinno się mocować do drugiego ucha aparatu i do ucha w plastikowym badziewiu wkręcanym pod aparat - tylko, że wtedy aparat wisi na pasku bokiem... Można kombinować i dopiąć pasek normalnie, mi się zmieściło kiedyś (albo a może wsunąłem za plastikową sprzączkę regulującą długość). Teraz jednak całkowicie zrezygnowałem z paska na szyję.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Początki nałogu Awatar michal.s
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Aha, dzięki Tomku za wyjaśnienia.
    Domyślałem się że może być to mocowane w ten sposób, według mnie to troszkę nie fajne.

Zawsze można przed wyjściem z domu określić się czy bierzemy pasek czy też szmacianego gripa.
    Pozdrawiam - Michał Słonczyński

Początki nałogu
    Miasto
    Biała Podlaska

Domyślnie

To czym rózni się ten Matin (za 60-80zł) od oryginalnego handstrapa e-1?
    W Canonowskim e-1 jest możliwość podczepienia paska dlugiego, a i mocowany jest do 'rączki' w gripie, a nie wystaje coś spod aparatu
    Pozdrawiam,
    Michał

Pełne uzależnienie Awatar enter
    Miasto
    wioskawawa

Domyślnie

handstrapa e-1 zamontujesz tylko do zgripowanego aparatu
    handstrapa Matina zamontujesz do samego aparatu bo ma to plastikowe mocowanie, które przykrecasz do aparatu

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów