1 i 2 najbardziej mi się podobają. 3 można by inaczej skadrować (ale ogólnie ok), natomiast 4 zupełnie do mnie nie przemawia.
deskowe zdjęcia:
- z aparatem niżej i poszukaj lepszych kadrów
- nie obcinaj skatera
parkur:
-za ciasno, nie widać skąd skoczył, beznadziejny kadr
-za dużo shadow/highlights
-płaskie światło
-
10D + 28-135 3,5-5,6 USM IS + Tokina 10-17 Fisheye+ +70-200 f4 L +2x sunpak 4000AF +2x Metz 45 + helios 58 2 + 2x Metz 60.
85sunrise.com
Jakoś ta pierwsza 5 bardziej do mnie trafia
zasada 3cich czesci. nr 5 wywaliles na srodek
nie wiem czy mam sie patrzyc na niebo, zachod czy moze wode. SRODEK ZABIJA!!!!!!!!!!!!!!!! kolorystycznie 5.1lepsza od 5.2 INHO. pozdr
Z pierwszej serii najbardziej mi odpowiada 2, ale szkoda, że uciąłeś rowerzystę. Co do ostatnich dwóch -
po pierwsze: do zdjęć pejzażowych w pionie trzeba mieć już trochę doświadczenia i dobre oko, Ty go jeszcze nie masz, więc poćwicz najpierw poziom
po drugie: słońce w połowie, horyzont w połowie - szkolny błąd, poczytaj koniecznie podstawy kompozycji
po trzecie: rzadko jest sens fotografowania jarzącego słońca, a może nigdy - masz tam brzydką wypaloną dziurę, fotografuj przed wschodem i dobrze pomierz światło - po wschodzie masz jeszcze dobre światło, trochę czasu oraz dużo ciekawych rzeczy w pozostałych trzech kierunkach geograficznych![]()
Łozo ale ma minę <lol2>
6 i 13 to to samo, prawda?
Tak, już wywaliłem, "wrzuciło się" podwójnie.
Pozdrawiam,
Michał