Pokaż wyniki od 1 do 10 z 43

Wątek: następca 40d

Widok wątkowy

Dopiero zaczyna

Domyślnie

JiNN
    A czy w ogóle miałeś 40'stkę w ręku?Bo coś nie wydaje mi się...(bez urazy)
    Nie przesadzajcie ! ledwo 40D jest kilka miesięcy na rynku,a już myslicie o jego następcy - symulacje/spekulacje - nabijanie postów.
    Pozatym nigy nie będzie idealnego aparatu!OMG na jakim ja świecie żyję.
    Proponuję zamknąć
    Kolega widze w poświątecznej ofensywie...
    Nie mam zamiaru nabijać postów ani śmiecić na forum. Czułem potrzebe zadania takiego pytania i nie żałuje ... swoje wnioski wyciągne z tej rozmowy na pewno :grin:
    Miałem tą puszke w łapie, ale jeśli miałeś na myśli moją wiarygodność - to tak, nie posiadam na stałe tego body i tym samym nie jestem wiarygodny. Swoje zdanie o nim opieram tylko na przeczytanych opiniach i rozmowach.
    Dlaczego od razu zamykać wątek ... i wyluzuj bo Ci żyłka strzeli (bez urazy)

tigerstyle i markku_ok sam właśnie stoje przed wymianą starej puszki i uważam że 40d do dobry sprzęcik. Wkurza mnie tylko polityka Canona małych kroków i braku wyobraźni ;-) Od takiej firmy wymagam więcej i to co mówił np. kolega Goomis czy inne szczegóły jak słaby LCD, niby silent" ale nie do końca, brak możliwości korzystania z autofokusa w trybie Live View.... mnie drażnią. Oczywiście można z tym żyć i robić dobre foty.
    Wiem czepiam się ... ale jeśli juz w coś inwestuje to chciałbym mieć poczucie najlepiej ulokowanych pieniędzy a nie poczucia że bawie się z producentem w gry pt. jak napędzać koniunkturę. Bo za chwile wypuszczą kolejną puszke która będzie kusić...
    Od Canona spodziewam sie więcej .. a przynajmniej większej wyobraźni i profesjonalizmu. Co by po głośnych premierach ludzie nie czepiali się rzeczy które tęgie głowy mogły zrobić na etapie projektowym.

jotes25
    Pytanie natomiast brzmi czy będzie to typowe "olewactwo" ze strony Canona ...
    Otóż to, sam sie właśnie zastanawiam czy poczekać troche na coś nowego ale widze nie ma to sensu trzeba brać i iść w teren. Szczęśliwi i zdrowi Ci, którzy mało rozmyślają nad niedoskonałościami tego świata i nie w wnikają w szczegóły :grin:

ok Teo już sie nie czepiam... masz racje. Ale życzyłbym wszystkim żeby canon dawał pełne poczucie klientomi, że o nich dba a nie sprawiać wrażenie że wymusza to na nim konkurencja.... w końcu płace za to tym nierobom z laboratoriów canoana

Mac
    Koledzy nie można w tańsze puszki wrzucić tych możliwości, które mają drogie puszki takie jak 1Ds czy 1D, kto by kupił takie body, które oferuje to samo co hipotetyczny następca 40D czy 450D a kosztuje 3-5-7 razy więcej?
    Za dużo bym chciał 8)

pozdrawiam
    dzięki za dyskusje
    Wiosna już lada dzień...:grin: Żeby tylko nie trafić mydlącej puszki
    Ostatnio edytowane przez bon~zaj ; 24-03-2008 o 20:34

Uprawnienia umieszczania postów