Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 43

Wątek: następca 40d

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    E tam, nówka, czy nie, niektórym już lakier schodzi , a poza tym, zamknęli wątek o nowościach Canona, a gdzieś pianę bić trzeba
    Dobrze, że obiektyw się jeszcze trzyma Tak się zastanawiam, że niektórzy chyba nie robię już zdjęć tylko siedzą cały czas na forum i ćwiczą bezwzrokowe pisanie. Niektóre wątki mają już setki stron

Uzależniony

Domyślnie

Crop nie zniknie, canon ma teraz bardzo ciekawa oferte, w cropach mamy podstawowy tani xxxD, pozniej polprofesjonalny xxD, mamy tani 5D i tutaj chyba wszyscy czekaja na nastepce i mamy profesjonalne marki.

Z FF nie zrezygnuja i raczej srednio drogi nastepca 5D zostanie, w koncu drogie L-ki sa budowane z mysla o FF a nie cropie i zachowuje tez sie bardzo zachowawczo jesli chodzi o obiektory EF-S. Przeciez do cropa to chyba tylko 17-55 mozna uznac za drogi porzadny obiekotyw, reszta do EF.

Co do FF i L-ek to lekka przesada, ludzie focili na kiepskich szklach i zyli.
    Chetnie bym porownal fotki z jakiegos taniego EF'a z 5D i 40D. Nie zdziwilbym sie gdyby 5D zrobil to lepiej.

Bywalec Awatar tigerstyle
    Miasto
    Bournemouth - UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez asdfasfd Zobacz posta
    Dobrze, że obiektyw się jeszcze trzyma Tak się zastanawiam, że niektórzy chyba nie robię już zdjęć tylko siedzą cały czas na forum i ćwiczą bezwzrokowe pisanie. Niektóre wątki mają już setki stron
    Hej u mnie pada równolegle do ziemi z prawej do lewej i naprawdę nie chce mi sie ruszać z domu. Poza tym święta. A bezwzrokowe mam opanowane jak dobra sekretarka.
    Aparaty cyfrowe C/O i analogowe F/O/P/E/F/Z. Dokładniej -tutaj-

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez asdfasfd Zobacz posta

Cytat Zamieszczone przez tigerstyle Zobacz posta
    Hej u mnie pada równolegle do ziemi z prawej do lewej i naprawdę nie chce mi sie ruszać z domu. Poza tym święta. A bezwzrokowe mam opanowane jak dobra sekretarka.
    Można też (pseudo-)psychoanalitycznie: Fotografia, to zajęcie dla ekstrawertyków (Ci drudzy, niejako z definicji, nie widzą nawet sensu w robieniu zdjęć, nie? ). No więc uzewnętrzniamy się jak można.
    A po ludzku - miło jest móc trochę zwolnić i pogadać na luzie...
    EOS - conditio sine Kwanon...

Miasto
    Bournemouth - UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    A po ludzku - miło jest móc trochę zwolnić i pogadać na luzie...
    Bahrd - ja to czytałem forum z rok zanim zacząłem pisać. Poziom for (forów?) jest na tak szmelcowatym poziomie, że czasem się odechciewa czytać. Natomiast Canon-Board.info naprawdę przypadło mi do gustu. Jest bardzo duża grupa czytelników i grupa 'pisaczy' którzy moim zdaniem reprezentują świetny poziom. Rozmawia się rewelacyjnie. Zwolnić jak najbardziej, ja mam bardzo niskie ciśnienie :-) więc tym lepiej .

Pozdrawiam.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

JiNN
    A czy w ogóle miałeś 40'stkę w ręku?Bo coś nie wydaje mi się...(bez urazy)
    Nie przesadzajcie ! ledwo 40D jest kilka miesięcy na rynku,a już myslicie o jego następcy - symulacje/spekulacje - nabijanie postów.
    Pozatym nigy nie będzie idealnego aparatu!OMG na jakim ja świecie żyję.
    Proponuję zamknąć
    Kolega widze w poświątecznej ofensywie...
    Nie mam zamiaru nabijać postów ani śmiecić na forum. Czułem potrzebe zadania takiego pytania i nie żałuje ... swoje wnioski wyciągne z tej rozmowy na pewno :grin:
    Miałem tą puszke w łapie, ale jeśli miałeś na myśli moją wiarygodność - to tak, nie posiadam na stałe tego body i tym samym nie jestem wiarygodny. Swoje zdanie o nim opieram tylko na przeczytanych opiniach i rozmowach.
    Dlaczego od razu zamykać wątek ... i wyluzuj bo Ci żyłka strzeli (bez urazy)

tigerstyle i markku_ok sam właśnie stoje przed wymianą starej puszki i uważam że 40d do dobry sprzęcik. Wkurza mnie tylko polityka Canona małych kroków i braku wyobraźni ;-) Od takiej firmy wymagam więcej i to co mówił np. kolega Goomis czy inne szczegóły jak słaby LCD, niby silent" ale nie do końca, brak możliwości korzystania z autofokusa w trybie Live View.... mnie drażnią. Oczywiście można z tym żyć i robić dobre foty.
    Wiem czepiam się ... ale jeśli juz w coś inwestuje to chciałbym mieć poczucie najlepiej ulokowanych pieniędzy a nie poczucia że bawie się z producentem w gry pt. jak napędzać koniunkturę. Bo za chwile wypuszczą kolejną puszke która będzie kusić...
    Od Canona spodziewam sie więcej .. a przynajmniej większej wyobraźni i profesjonalizmu. Co by po głośnych premierach ludzie nie czepiali się rzeczy które tęgie głowy mogły zrobić na etapie projektowym.

jotes25
    Pytanie natomiast brzmi czy będzie to typowe "olewactwo" ze strony Canona ...
    Otóż to, sam sie właśnie zastanawiam czy poczekać troche na coś nowego ale widze nie ma to sensu trzeba brać i iść w teren. Szczęśliwi i zdrowi Ci, którzy mało rozmyślają nad niedoskonałościami tego świata i nie w wnikają w szczegóły :grin:

ok Teo już sie nie czepiam... masz racje. Ale życzyłbym wszystkim żeby canon dawał pełne poczucie klientomi, że o nich dba a nie sprawiać wrażenie że wymusza to na nim konkurencja.... w końcu płace za to tym nierobom z laboratoriów canoana

Mac
    Koledzy nie można w tańsze puszki wrzucić tych możliwości, które mają drogie puszki takie jak 1Ds czy 1D, kto by kupił takie body, które oferuje to samo co hipotetyczny następca 40D czy 450D a kosztuje 3-5-7 razy więcej?
    Za dużo bym chciał 8)

pozdrawiam
    dzięki za dyskusje
    Wiosna już lada dzień...:grin: Żeby tylko nie trafić mydlącej puszki
    Ostatnio edytowane przez bon~zaj ; 24-03-2008 o 20:34

Miasto
    Bournemouth - UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bon~zaj Zobacz posta
    tigerstyle i markku_ok sam właśnie stoje przed wymianą starej puszki i uważam że 40d do dobry sprzęcik.
    Ja nie wiem co masz teraz bon~zaj za tam lusterko, ale jeżeli nie cofasz się z jakiś tam cudeniek na bank polubisz 40D. Ja duźdałem na lewo i prawo i góra i dół Canon 300D i jak padł to nawet nie byłem zły (dobra byłem, ale chwilkę). 40D w porównaniu do 40D to jest niebo do ziemi, ale tak czy siak na 100% sprzęt nie jest gorszy. Ma swoje wady (ekran z pewnego punktu widzenia) ale tak to bajka sprzęt. Mój wytrzymał już puknięcia i wymoczenie w Lowepro przy angielskiej pogodzie i dalej fika jak talala. Te gadki o LV itp itd są dla mnie czcze ponieważ jest to wszystko nowinką i należy ją dopracować i tyle. 450D już chyba ma AF w LV nie?
    Panie i Panowie kochajmy pieszczenie się z fotkami, nie denerwujmy się naszymi poglądami. Myślę, ze czasem zapominamy, że KAŻDA dyskusja ma początek w fakcie iż chcemy utrwalić tą wyjątkową chwilę światła w zadowalający nas sposób przy użyciu aparatu.

Domyślnie

Znalazłem coś takiego w sieci. Ciekawe czy to fotomontaż

Uzależniony Awatar C80
    Miasto
    ZS

Domyślnie

Każdy producent wypuszczając jakiś produkt z elektroniki myśli już o następcy, ma jakąś koncepcję. Bo gdy ten produkt zaczyna się starzeć moralnie, to nie ma już czasu na wymyślanie następcy.

Całkiem możliwe, że ogólny zarys 50D już dawno jest opracowany.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marx44 Zobacz posta
    Znalazłem coś takiego w sieci. Ciekawe czy to fotomontaż
    Oczywiście. Przecież to jest 30D.

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów