Przecież 40D dopiero wyszłojak można pytać się o następcę. 40D to nówka, minęło zaledwie kilka miesięcy odkąd jest na rynku. Na następcę trzeba jeszcze dłuuuugo poczekać.
Przecież 40D dopiero wyszłojak można pytać się o następcę. 40D to nówka, minęło zaledwie kilka miesięcy odkąd jest na rynku. Na następcę trzeba jeszcze dłuuuugo poczekać.
Aparaty cyfrowe C/O i analogowe F/O/P/E/F/Z. Dokładniej -tutaj-
EOS - conditio sine Kwanon...
Bahrd - ja to czytałem forum z rok zanim zacząłem pisać. Poziom for (forów?) jest na tak szmelcowatym poziomie, że czasem się odechciewa czytać. Natomiast Canon-Board.info naprawdę przypadło mi do gustu. Jest bardzo duża grupa czytelników i grupa 'pisaczy' którzy moim zdaniem reprezentują świetny poziom. Rozmawia się rewelacyjnie. Zwolnić jak najbardziej, ja mam bardzo niskie ciśnienie :-) więc tym lepiej.
Pozdrawiam.
Crop nie zniknie, canon ma teraz bardzo ciekawa oferte, w cropach mamy podstawowy tani xxxD, pozniej polprofesjonalny xxD, mamy tani 5D i tutaj chyba wszyscy czekaja na nastepce i mamy profesjonalne marki.
Z FF nie zrezygnuja i raczej srednio drogi nastepca 5D zostanie, w koncu drogie L-ki sa budowane z mysla o FF a nie cropie i zachowuje tez sie bardzo zachowawczo jesli chodzi o obiektory EF-S. Przeciez do cropa to chyba tylko 17-55 mozna uznac za drogi porzadny obiekotyw, reszta do EF.
Co do FF i L-ek to lekka przesada, ludzie focili na kiepskich szklach i zyli.
Chetnie bym porownal fotki z jakiegos taniego EF'a z 5D i 40D. Nie zdziwilbym sie gdyby 5D zrobil to lepiej.