Pokaż wyniki od 1 do 10 z 58

Wątek: My story, czyli jak stałem się złodziejem...

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar Viqy
    Miasto
    Gdańsk

Angry :(

Coś niezwykłego Niesamowita historia. Trzeba będzie zacząć spisywać umowy kupna/sprzedaży w takich sytuacjach.

Szczerze współczuję i życzę jak najmniej takich sytuacji.

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Załatw sprawę ugodowo. Policz jakie są twoje straty w wyniku całego zdarzenia (zakup sprzętu, strata czasu, nieprzyjemności na Policji etc.) i jeśli zostaną przez nich pokryte to będziesz się starał przez sądem załagodzić sprawę fałszywego oskarżenia. Jak nie to niech gość poniesie konsekwencję tego co zrobił, bo za fałszywe oskarżenie o kradzież i fałszywe zeznania po to żeby wymusić na tobie wycofanie się z transakcji to może dostać jakiś wyrok w zawieszeniu.

Początki nałogu Awatar Fotofil
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    niech gość poniesie konsekwencję tego co zrobił, bo za fałszywe oskarżenie o kradzież i fałszywe zeznania po to żeby wymusić na tobie wycofanie się z transakcji to może dostać jakiś wyrok w zawieszeniu.
    Policjant prowadzący sprawę powiedział mi że prokuratura nie odpuszcza takich spraw. To jest fałszywe doniesienie o popełnieniu przestępstwa, a na to jest paragraf i prokurator napewno z niego skorzysta.
    „Fotografować to znaczy wstrzymać oddech, uruchamiając
    wszystkie nasze zdolności w obliczu ulotnej rzeczywistości.”
    Henri Cartier-Bresson

mughetto
    Guest

Domyślnie prokurator

Cytat Zamieszczone przez Fotofil Zobacz posta
    Policjant prowadzący sprawę powiedział mi że prokuratura nie odpuszcza takich spraw. To jest fałszywe doniesienie o popełnieniu przestępstwa, a na to jest paragraf i prokurator napewno z niego skorzysta.
    O ile mi wiadomo, prokurator z tego nie skorzysta. Ty sam musisz zgłosic tą sprawę i rzeczywiście jest na to paragraf. Dopiero wtedy prokurator zajmie się tym, samemu nie chce mu się w to bawić. Ja bym mu dała nauczkę :-P

Uprawnienia umieszczania postów