Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Ile na giełdzie kosztuje 17-40L?

Zablokowany

Domyślnie Ile na giełdzie kosztuje 17-40L?

Ile na giełdzie kosztuje 17-40L? Wie ktoś może? Mam na myśli nówkę z gwarancją canona obejmującą Polskę.

Uzależniony Awatar TomS
    Miasto
    Strzelin

Domyślnie

wystarczy zobaczyć na allegro nic trudnego

Zablokowany

Domyślnie

Z tego co pamiętam to ceny na giełdzie są zazwyczaj zupełnie inne. Pytam się bo może ktoś ostatnio był i wie.

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

A gdzie są ogólnie giełdy foto? Za pewne w Wa-wie ale gdzie dokładnie no i czy jest ich kilka czy tylko jedna? Jak kilka to gdzie? Bo coś kiedyś słyszałem o jakiejś giełdzie foto i że tam bywają różne sprzęty również jakieś starocie ciekawe i nie drogie?
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Początki nałogu
    Miasto
    Biała Podlaska
    Pozdrawiam,
    Michał

Zablokowany

Domyślnie

Giełda jest, a razem z nią wysokie ceny :/ lepiej i pewniej jest przez internet, przynajmniej nikt nie kręci ze sprzętem niewiadomego pochodzenia, jakoś się do giełdy zraziłem. Jedyne co mi się podoba to ten fajny stary sprzęt i różne rzeczy z których można sobie coś fajnego zmontować. Na piętrze są fajne, stare książki, wszystko ładnie wytłumaczone jest bez owijania w bawełkę i gadania o zielonych porstokącikach "auto".

Wracając do pytania... ile tam kosztuje 17-40?

Bywalec Awatar Allensteiner
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Rok temu kupiłem właśnie 17-40 na giełdzie,
    Z cenami było śmiesznie, bo goście, którzy reklamowali się na allegro (pisali nawet nr stanowiska) podawali już człowiekowi "z ulicy" ceny wyższe niż na aledrogo

W końcu wziąłem od sprzedawcy bea-błysk, czy jakoś tak, z ceną taką jak na allegro - nówkę i z gwarancją sprzedawcy i jestem zadowolony do dziś. Oglądnąłem i przetestowałem na szybko dwie sztuki, były praktycznie takie same.
    lepsze jutro było wczoraj

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Ceny są wyższe niż w sklepach internetowych, a wybór wcale nie jest szeroki. Na giełdzie jest tylko to co obecnie notuje wysoką sprzedaż, próżno szukać sprzętu pentaxa czy fuji. Zapomnijcie nawet o wyprawie na giełdę celem zakupu Tamrona 17-50 f/2.8.
    Dla mnie jest zbyt tłoczno, a światło takie, że ciężko ocenić stan sprzętu. Przychodzę tam z sentymentu (kupuję trochę starszego sprzętu). Może to krzywdząca opinia, ale zdecydowana większość sprzedających sprzęt cyfrowy nie ma wiedzy w tym temacie ; fotografia to zdecydowanie nie jest ich pasja.

Coś już napisał

Domyślnie

ja kupowałem u gościa z fototaniej (http://www.fototaniej.pl/)
    cenowo ok, można coś utargować i ewentualnie wcześniej się na coś konkretnego umówić, gość trochę zakręcony ale ogólnie sympatycznie
    550D, 50 f1.4, 15-85 f3.5-5.6 IS USM, 580EX II

Uprawnienia umieszczania postów