Dziękuję za opinie.
Dziękuję za opinie.
Trzeba mieć odwagę, by milczeć ...
hofi66 - chamstwo nie idzie w parze z baletem...
Postaraj sie nie obrzucać ludzi inwektywami, to pomaga, może wówczas baletnice pozwolą Ci podejść bliżej na próbie
Nie napisałem, że to gnioty !!!... zrobiłes to za mnie.
Nie pisałem o Tobie, ale o Twojej fotografii, a Ty zachowujesz sie jak moj 3-letni syn. A moze gorzej....
Dałem Ci nawet kilka rad, ale uważasz, że to, cyt.: "plastikowa" ocena.
Podsumowałes to tak, cyt: "Wiem również, że materiał jest dobry i możesz pisać, że to gnioty"
Może jeszcze sie obrazisz //
Smieszne to....
Hofii spróbuj poeksperymentować troszeczke,wrzuc sobie tą 1/30 pokaż ten ruch,dynamizm.Zdjecia niektóre bardzo trafione ,ale brakuje mi również tego co koledzy wyżej napisali.Masz potenciał,dobry sprzet .
życze powodzenia i z miło checią bede sledził ten watek bo bardzo ciekawy.Pozdrawiam![]()
To i ja sie dorzuceTwoje koncertowe mam w ulubionych od dawna, tam robisz dokładnie to co lubię, tak jak lubię.
Tutaj... Nie powtarzając argumentów poprzedników: dla mnie to są takie trochę zdjęcia z muzeum figur woskowych. Przemyslane, perfekcyjne technicznie, dobrze zaprezentowane i... tyle, nic tu więcej nie widzę.
(BTW, też tańczyłem, w nieco bardziej ludowych klimatach ;-))
projekt bardzo mi sie podoba, tez sie troszke zajmuje fotografowaniem tańca (zupełnie amatorsko) i nie zgodze sie z radami typu "ustaw 1/30 i pokaż ruch"
moim skromnym zdaniem jesli bedziesz chciał pokazać ruch (to twój projekt i twoja decyzja co chcesz pokazać) to albo na krótkim czasie postaraj sie uchwycić tancerke w powietrzu albo faktucznie ustaw długi czas ale błysnij na drugą lamelke zeby było widać też tancerke a nie tylko smuge.
Zycze sukcesów w dalszej pracy nad projektem
Pozdrawiam
Paweł
EOS 20d, EOS 300, Tokina 20-35/3.5-4.5, EF 50/1.8, EF 28-80/3.5-5.6 II, 380 EX, Metz 44 af3, Zenit 412DX, Zenitar 50/2, statyw i chęci do nauki
... i zrób zdjęcie jakich powstało już pewno z milion.
Z każdego obiektywu i każdego aparatu można coś wycisnąć, trzeba się nauczyć wykorzystywać jego właściwości.
Wątpię żeby zamysłem iczka było "udupienie" Twoich zdjęć - ale muszę się z nim zgodzić - zdjęcia ładne, poprawne, i w większości niestety banalne. Sam popełniłem kilkanaście/dziesiąt takich ujęć, teraz gdy widzę taką sytuację, to albo szukam niebanalnej perspektywy lub nastawień, albo nawet nie przymierzam się do naciśnięcia migawki. Bo takie ujęcia już mam.
Zresztą skoro pochwalił cię pan Calmes (którego fotografie cenię za "niemiecki" profesjonalizm, niestety pozbawiony w większości jakiejkolwiek duszy), to tylko potwierdza to co napisałem.
Na koniec, żeby nie było że za ostrym - ostatnie zdjęcie mi się podoba, krok w dobrym kierunku
Balet z Seulu podczas festiwalu operowego -> http://www.pbase.com/hofi/korea
galeria bardzo mi się podoba piękne fotki ładne ujęcia jedynie co mi nie pasuje to wstyd się przyznać ale ten malutki niezgrabny naród w balecie...........
wiem wiem tylko nie posądzajcie o rasizm![]()
Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 L, Canon 35 1.4 L, canon 17-40/4L, canon fish eye, 24-105/4L, Bilora 1122 i inne drobiazgi
Ten naród tańczył niezwykle dynamicznie i perfekcyjniechoć Marek Zajączkowski (szef baletu, jeden z lepszych choreografów w Polsce) stwierdził, że poza perfekcją nic ciekawego nie pokazali. Mnie się bardzo podobało, zresztą temat "Romeo i Julia" niezwykle wdzięczny a muzyka Prokofiewa rewelacyjna.
Koreański balet pięknie sfotografowany!
Mnie się ten naród wcale nie wydaje niezgrabny, zwłaszcza po obejrzeniu zdjęć. Trudno mi na tej podstawie wyrokować, ale Zajączkowski chyba nie miał racji. Patrzyłam w twarze artystów, to są bardzo żywe twarze, żywe oczy.. Może choreograf mało ma do czynienia z Azjatam, i wszyscy mu się wydają podobni i sztywni? Na zdjęciach prezentują się i dynamicznie, i subtelnie zarazem. I ta wschodnia harmonia w ruchu i geście..
Dobrze to pokazałeś Hofi! Uznanie!