Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Wątek: czyszczenie matrycy - jest na gwarancji ?

Domyślnie

tigerstyle ,wszystko spoko ale ja juz chyba 100 raczy czyscilem matryce sobie i znajomym ta metoda jakos nic sie nigdy nie stalo
    Jak juz dojdziesz do odpowiedniej wprawy to po zrobieniu zdj bielej kartki na f22 i podniesieniu kontrastu w ps na maxa nie zobaczysz praktycznie zadnej plamki ani klaczka
    Co do szczelnosci ,to wydaje mi sie ze jak psikniesz troche plynu na wacik i przeczyscisz matryce to nic sie nie stanie ,musialbys tam wylac dosc sporo tego syfu

Powiem szczerze ,ze na poczatku przykladalem straszna wage do czystosci matrycy ,jednak z czasem zaczelo mnie to poprostu zlewac :PP
    Na f22 prawdziwych zdj nie robie praktycznie wcale....a matryce czyszcze z przyzyczajenia raz na pol roku dla zasady....
    Ostatnio edytowane przez fotobronx ; 24-03-2008 o 16:35

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tigerstyle Zobacz posta
    A z ciekawości zapytam czy szkło i matryca są szczelne? To znaczy chodzi o to, że gdyby np za dużo dać izopropanolu to nie zacieknie to gdzieś pomiędzy szkło a matryce?
    Jakikolwiek płyn by nie był ,uzywac z umiarem.Dwie,trzy kropelki na wacik lub swaba,poczekac az sie rozejdzie i wtedy,lekko wilgotnym po matrycy.Przed tym zalecana proba na wymytym filtrze UV.Pozdrawiam.

Bywalec Awatar tigerstyle
    Miasto
    Bournemouth - UK

Domyślnie

fotobronx sam nigdy nie czyściłem, bo mam tutaj 'ziomków' co to czasem się nudzą od rana w pracy i zawsze mi tam raz dwa śmigną jak potrzebuje. Nie ukrywam, ze sam nigdy tego nie robiłem ale też nie miałem potrzeby. Grucha sprawdza się doskonale. I jak sam mówisz, też zbytniej wagi do czystości nie przykładam .
    Aparaty cyfrowe C/O i analogowe F/O/P/E/F/Z. Dokładniej -tutaj-

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów