Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: 400d autofocus

rzywiec
    Guest

Domyślnie 400d autofocus

Witam, jestem poczatkujacym w wiedzy fotograficznej. stalem sie posadaczem canona 400d i mam problem, 90 procent zdjec w domu nie ma ostrosci na pierwszym planie czyli na obiekcie ktory chce sfografowac natomiast tlo wychodzi jak zyleta w czym jest problem? probowalem na roznych ustawieniach macro, portret, w nocy, pelny automat z almpa bez lampy. nie wiem o co chodzi te 9 punktow autofakusa wskazuja mi na pierwszy plan ale jak wrzuce na kompa to zdjecia nieostre a tlo ostre. czy to moze byc problem z aparatem, obiektywem (kit w zestawie), czy moze ja cos robie nie tak - co jest bardzo prawdopodobne tylko ze jak sie ustawi na pelen automat to powinny zdjecia wychodzic ok ??? no nie mam racji??? poradzcie cos dzieki i pozdrawiam

Początki nałogu Awatar Viqy
    Miasto
    Gdańsk

Exclamation *

Proponuję ustawić program P, następnie jeden, centralny punkt ostrości i wtedy sprawdzić. Napisz o wynikach po zmianie.

Uzależniony Awatar C80
    Miasto
    ZS

Domyślnie

Masz możliwość wybrania tylko centralnego punktu AF. Kliknij lupę z plusem, potem kliknij środkowy przycisk na krzyżaku i już.

Wtedy tam gdzie wycelujesz będziesz miał ostrość.

Domyślnie

a ja proponuję przeczytać INSTRUKCJĘ OBSŁUGI APARATU Canon EOS 400D!!! Naprawdę warto!!

rzywiec
    Guest

Domyślnie

tylko ze mi autofokus nie dziala dobrze na automacie nie wiem jak to bedzie na av czy na tv sprawa jest taka ze znajoma przyszla do mnie wczesniej z tym samym aparatem ustawionym na automat i jej zdjecia byly ostre a moje nie tak ze moze w menu sa jakies ustawienia czy moze ... no nie wiem albo aparat zepsuty a na pewno nie stoje za blisko od obiektu bo jak juz wspomnialem zobilem zdjecia zbliska i z daleka z zoomem i bez i wciaz to samo.
    a probowalem juz z jednym punktem centralnym i dalej to samo czy ktos sie spotkal z czyms takim moze to boby zepsute??
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    a instrukcje czytalem i nic nie znalazlem co by moj problem rozwiazalo - od tego zaczolem http://www.cyberfoto.pl/galeria/memb...0459&protype=1
    zerknijcie tutaj a bedziecie wiedzieli o co mi chodzi
    Ostatnio edytowane przez rzywiec ; 23-03-2008 o 23:00 Powód: Automerged Doublepost

Początki nałogu
    Miasto
    Jarosław

Domyślnie

1. albo masz ustawiony boczny punkt AF
    2. jesli opisujesz,ze na centralnym tez tak jest to masz rozregulowany AF.

wczśniej też tak źle ostrzył?

rzywiec
    Guest

Domyślnie

mam go dopiero tydzien i bylo tak przez caly czas. moge cos z tym zrobic jakos naprawic???

Początki nałogu
    Miasto
    Jarosław

Domyślnie

w takim razie jest to fabryczny cholernie wielki back focus. Poczytaj o tym na forum (http://canon-board.info/showthread.php?t=15851) i albo wyreguluj albo zareklamuj w sklepiku.

Bywalec
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

A próbowałeś z różnymi obiektywami?

rzywiec
    Guest

Domyślnie

tak probowalem z innymi obiektywami

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów