Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 28 z 28

Wątek: Wybralem 450d...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nesta Zobacz posta
    Dzieki za wszystkie rady

Jeszcze mam pytanie a propos 30d.. W czym przewyzsza 400d i 450d ? Oprocz tych 5kl/s, bo ja raczej w sport sie bawil nie bede..

Dla mnie jedną z ważniejszych rzeczy jest wybór ISO... tzn więcej stopni przez co łatwiej mi dobrać bo nie muszę z ISO800 skakać od razu na ISO1600 a mam kilka pomiedzy... ale każdemu coś innego się bedzie podobało.

nesta
    Guest

Domyślnie

Coz bylem dzis w sklepie... I chcac przekonac sie ostatecznie do 400d zdecydowalem sie na 40d... heh. Pewnie opozni to moj zakup sprzetu o 1-2 miesiaca, ale nie ma wyjscia... Zakochalem sie od pierwszego wejrzenia w 40d. Ergonomia, wyglad, jak lezy w dloni... Swietne.
    Jest to klasa wyzej niz xxxD i cena rowniez jest wyzsza. Ale jest to zakup na lata wiec wole dolozyc ten 1-1,5 tys raz i cieszyc sie sprzetem wysokiej klasy.

Bywalec Awatar Toffic
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nesta Zobacz posta
    Coz bylem dzis w sklepie... I chcac przekonac sie ostatecznie do 400d zdecydowalem sie na 40d... heh. Pewnie opozni to moj zakup sprzetu o 1-2 miesiaca, ale nie ma wyjscia... Zakochalem sie od pierwszego wejrzenia w 40d. Ergonomia, wyglad, jak lezy w dloni... Swietne.
    Jest to klasa wyzej niz xxxD i cena rowniez jest wyzsza. Ale jest to zakup na lata wiec wole dolozyc ten 1-1,5 tys raz i cieszyc sie sprzetem wysokiej klasy.
    Bardzo rozsądna decyzja, nic tylko pogratulować rozsądku, zimnej krwi i spokojnego, wyważonego podejścia. Wielu pod wpływem impulsu brałoby to co można już, teraz. Poczekasz miesiąc, dwa a będziesz się cieszył komfortem i przyjemnością przy okazji robienia zdjęć.
    Fotografia

fotoseo - Katalog stron fotograficznych

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Ja bym brał pod uwagę 450D z nowm kitem . Wygląda że puszka ta potrafi produkować fajne obrazki. Myślę że jest ciekawą propozycją dla amatora. Noszenie ze sobą cały czas takiego kloca jak 40D nie jest przyjemnością (mam 30D i cenię sobie, że czasem mogę wziąć 350D i nie targać tylu kilo). Przy tym oferuje całkiem ciekawy zestaw funkcji jak na body z tego segmentu.
    Rzeczywistym problemem tego aparatu jest jego cena. W tej chwili praktycznie porównywalna z 40D ale może stanieje zanim wejdzie do sprzedaży.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cena 450D nie może być porównywalna z 40D.
    Nie ma też co porównywać oficjalnej ceny 450D z TIP-ową ceną 40D. Życie to musi zweryfikować. Nie sądzę aby Canon dał te dwa aparaty w podobne ceny licząc, że 450D będą kupowali ci, którzy chcą mieć aparat o niedużych wymiarach i wadze.
    Co do oficjalnych cen. Popatrzcie na http://www.sigma-foto.pl/ jaka jest oficjalna cena sigmy 30 1.4
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piast9 Zobacz posta
    Cena 450D nie może być porównywalna z 40D.
    (....)
    Jak nie może być jak w UK po cashbacku już jest .
    Wiem, wiem... 450D nie ma jeszcze w sprzedaży ale coś musi się zmienić, bo ta sytucja jest delikatnie mówiąc dziwna.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

...a jaka jest Polska cena 40D i 450D, bo w RF odpowiednio 980E i 700E za sam korpus?

40D jest w cenie 30D sprzed rowno roku (w maju zeszlego roku doszedl dosatkowo cashback 100E). Jezeli ktos zarabia pieniadze a nie oszczedza (np. licealisci) moze spokojnie zastanawiac sie nad seria dwucyfrowa zamiast pakowac sie w plastik kierowany do uzytkownikow kompaktow (vide: karta pamieci w 450D).

Najbardziej mnie denerwuja jednostronne porady uzytkownikow serii XXXD, ktorzy wspominaja tylko AF, obsmiewaja ilosc klatek na sekunde... a zapominaja/nie wiedza jak wygodnie uzywa sie korpus z kolkiem nawigacyjnym.

400D to dobry korpus, a 450D pewnie przetrze szlaki dla kolejnego semi-pro z matryca powyzej 10Mpx, ale ergonomia guzikowa nigdy nie dorowna nawigacji joyem i kolkiem!

Canon wzialby sie tez troche za system czyszczenia matrycy, bo 400 ma kiche a nie czyszczenie.N D60 konlurencji moze nie powala jakoscia fotografii, ale testuje nowy system zasysania kurzu do pulapki zamiast tylko "otrzasac" matryce.
    ║ 50D i 30D + graty ║

Domyślnie

30D !! i poczujesz ze trzymasz cos w rece...

a na powaznie tez mialem taki dylemat.. fundusz kolo 2000zl i wybor miedzy 400D a prawie nowym 20D. wybralem 20D i jestem mega zdowolony, jak teraz biore w rece 400D w sklepie to utwierdzam sie w slusznosci tego wyboru

popieram iktorn92 NIGDY nie rob zdjec czarno-bialych z poziomu aparatu. masakrycznie obnizysz sobie potem mozliwosci, juz nawet nie odzyskania kolorow ale samego wygladu tego b&w.
    www.STANCZYK-ART.com | Canon EOS 20D | sigma 30mm 1.4 | 50mm 1.8 | sigma 70-300 f/4-5.6 | EX430II | + KIT i *******y...

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów