Witam..

Po dluzszym zastanowieniu dokonalem wyboru aparatu jaki chce kupic. I chialbym sie Was jeszcze upewnic...

Mam do dyspozycji ok 2700zl, dopiero wkraczam w swiat fotografii. Zawsze chcialem sprobowac, ale dopiero teraz mam fundusze... Mam dosc silne zaciecie artystyczne, chcialbym koncentrowac sie na fotografowaniu ludzi w ciekawych sytuacjach, ich emocji, jakies obiekty.. mniej krajobrazy, architektury chociaz tez glownie aby oddac klimat miejsca.

Z Nikona wyleczylem sie jak zobaczylem sample z D80 i eosa 400d.. Oddanie kolorow duzo bardziej podoba mi sie z Canonie.

Myslalem o 400d i lepszym obiektywie, ale raczej na pewno w przyszlosci dokupie cos lepszego zamiast kita wiec wole zainwestowac w 450d.
12 mln matryca, lepszy wizjer, wyswietlacz, podobno swietny AF, niezly kit na poczatek z IS (dla mnie wazne, bo przez pierwsze kilka miesiecy nic innego nie kupie), nowy system przerobki obrazu itd. Tryb zdjec monochromatycznych, ktorego w Nikonie nia ma. Troche tych nowosci jest w stosunku do 400.

Widzialem wywiad z czlowiekiem z Canona i 450 nie ma byc bezposrednim nastepca 400, ale ma byc niejako wyzszym modelem.
Za ta cene mialbym jeszcze 30d z kitem.. Ale wydaje mi sie, ze do moich celow i jako ze jestem poczatkujacy 450 bedzie dobrym wyborem.