Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: eos 350 wydruki na selphy

Mieszany widok

jarelk
    Guest

Domyślnie eos 350 wydruki na selphy

Witam.
    Czy ktoś próbował wydrukować bezpośrednio z aparatu eos 350, 4-6 kopii tego samego obrazu? W instrukcji jest taka funkcja, a w praktyce wychodzi tylko jedna miniaturka. Czy ktoś w ogóle używa takich funkcji, nigdzie nie można nic znależć w tym temacie.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Mam 350D oraz Selphy ale niestety drukuje przez Lightroom'a. Nigdy jeszcze nie wydrukowalem "prosto z puszki". Drukuj przez oprogramowanie - zawsze jest mozliosc "korekcji".

jarelk
    Guest

Unhappy

Ale nie zawsze mam w zasięgu komputer. Jeżeli jest taka funkcja w eosie to powinien drukować nawet (jak jest w instrukcji) do 20 kopii, miniatur. Dlatego zacząłem wątek bo nie wiem czy jest uszkodzony czy instrukcja pisana nie wiem na jakiej podstawie, bo drukuje mi jedną miniaturkę. Nikt nie miał z tym styczności?

Domyślnie

witaj , moze to juz za pozno....ale po co kombinujesz?Wkladasz karte pamieci do slotu drukary i poszlo ja tak robie i nie jest zle
    pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ac3 Zobacz posta
    witaj , moze to juz za pozno....ale po co kombinujesz?Wkladasz karte pamieci do slotu drukary i poszlo ja tak robie i nie jest zle
    pozdrawiam
    ale doczytałeś że on na canon selphy drukuje? ja mam np. selphy 510 - i tak się składa że czytnika nie ma ta drukarka, chyba że nie znalazłem.. a co do problemu to teraz nie sprawdzę bo mam drukarkę w robocie i dopiero w poniedziałek mogę sprawdzić
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Bywalec Awatar tomasek
    Miasto
    Koszalin

Domyślnie

Ja z 30D drukowałem na selphy cp510 kilka kopii - nie ma z tym problemu..
    5D mk2 | 7D mk2 | S20/1.8 | C35/2 IS | C100/2.8L IS | C24-70/2.8L II | C70-200/2.8L | 580II

Bywalec Awatar czarny1999
    Miasto
    Leicester

Domyślnie

odswierze stary watek, bo mam male pytanie
    zapragnalem sprawdzic z ciekawosci jak ma sie wydruk na Canon Shelphy 530do tego co mi aparat pokazuje na lcd oraz do tego co widze na monitorze komputera, uzylem funkcji direct print z puchy (5d) i zdjecie tak na oko wyszlo o 1/1.5EV ciemniejsze w porownaniu z tym co pokazuje lcd aparatu (brightness na neutralnym '0') moja stacjonarka i dwa laptopy - tez jakos nie podkrecone jesli chodzi o jasnosc.
    czy istnieje w opcji 'direct print' mozliwosc korygowania jasnosci zdjecia, wgrania jakis ustawien do drukarki ? - nie zawsze mam czas i mozliwosc zabawy z obrobka przed drukowaniem i opcja 'prosto z puchy' byla by wysoce pozadana
    kwestia przeswietlania o w/w 1/1.5EV jest jakims rozwiazaniem, aczkolwiek nie do konca takim o jakie mi chodzi.
    5d, 5dmkII 580EXII S12-24 f4.5-5.6, C17-40 f4 L, C50 f1.4, C70-200 f4is, C100 f2.0 C300 f4is, C400 f4is DO,
    C28-135is f3.5-5.6, tamrac expredition7, manfrotto 055x proB + 488RC2

Uzależniony Awatar suchyHc
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czarny1999 Zobacz posta
    direct print z puchy (5d) i zdjecie tak na oko wyszlo o 1/1.5EV ciemniejsze w porownaniu z tym co pokazuje lcd aparatu (brightness na neutralnym '0') .
    Mam dokładnie ten sam problem. Ktoś sobie z tym poradził??
    Skasowali mi ;(

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czarny1999 Zobacz posta
    odswierze stary watek, bo mam male pytanie
    zapragnalem sprawdzic z ciekawosci jak ma sie wydruk na Canon Shelphy 530do tego co mi aparat pokazuje na lcd oraz do tego co widze na monitorze komputera, uzylem funkcji direct print z puchy (5d) i zdjecie tak na oko wyszlo o 1/1.5EV ciemniejsze w porownaniu z tym co pokazuje lcd aparatu (brightness na neutralnym '0') moja stacjonarka i dwa laptopy - tez jakos nie podkrecone jesli chodzi o jasnosc.
    czy istnieje w opcji 'direct print' mozliwosc korygowania jasnosci zdjecia, wgrania jakis ustawien do drukarki ? - nie zawsze mam czas i mozliwosc zabawy z obrobka przed drukowaniem i opcja 'prosto z puchy' byla by wysoce pozadana
    kwestia przeswietlania o w/w 1/1.5EV jest jakims rozwiazaniem, aczkolwiek nie do konca takim o jakie mi chodzi.
    Wlasnie po swietach troche podrukowalem na swojej SELPHY 720 prosto z karty i...
    Jako ,ze nie mam oryginalnego oprogramowania a faotki z karty bez dotykania wychodza kiepsko bo ciemne, poradzilem sobie poprzez LR

Najpierw delikatnie balans bieli i jakis presecik. potem zgrywam na karte ( nie mam oprogramowania tylko stery) i fotki wychodza naprawde pieknie.

Wielu uzytkownikow zglasza problem z ciemnymi fotkami.

Mam jeszcze mala prosbe do posiadaczy tej drukarki. Czy moge prosic o wystawienie oprogramowania do zassania w jakims miejscu sieci

Chodzi mi glownie o samo oprogramowanie a nie o stery.

Z gory wielkie dzieki i milogo poswiatecznego odpoczynku
    Tylko L i X reszta bez wiekszego znaczenia

Bywalec Awatar ds74
    Miasto
    Suchedniów

Domyślnie

Przynajmniej w 40d po podłączeniu drukarki (cp530) jest dostępne menu w którym można regulować podstawowe parametry drukowania - jasność, kontrast, nasycenie, odcień, balans bieli, dostępne formaty papieru, druk z ramką itp.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów