Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: [ukasus] sport

kieplinek
    Guest

Domyślnie

Mark III? z kredytu... stary ile ty zarabiasz na tym sporcie?

Uzależniony Awatar merger
    Miasto
    wroclove

Domyślnie

to ja sie wypowiem jako jedyny krytycznie. wlasnie kadry mi nie leza. poza 2,5,8. sa niedopracowane i pozostaja uciete czesci ciala. ja wiem, ze kosz jest dynamicznym sportem i duzo sie ruszaja i ciezko o to zadbac, ale nie moge sie zachwycac zdjeciami, ktore maja takie wlasnie kadrowanie.
    5d | 40d | tokina 10-17 fish | canon 24/1.4L | canon 85/1.8 | canon 135/2L | canon 400/5.6L
    430ex | 2 x sunpak 555 | metz 60 ct-4 | 2 x elfo 500 | elfo 1200 | PW plus II | sekonic L-758DR

adam chrabąszcz | extreme sport | galeria CB

Początki nałogu Awatar maxbmx
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

pełna klatka do sportu a zwłaszcza 5d nie za bardzo - głównie z powodu 1/160 (synchronizacja z lampą)
    Moje zdjęcia
    RIP: Canon 40d, Tokina 10-17 Fisheye, Canon 70-200L f4, Canon 17-40L f4, Canon 50 f1.4, 6x Sunpak 555+2x Quantum Battery Pack, 3x PocketWizard MultiMAX (sprzęt skradziono w Krakowie, numer seryjny Body: 0930516228)

Początki nałogu
    Miasto
    Jarosław

Domyślnie

super foty! mam teraz inspirację
    sam troche tego trzaskam (moze kiedyś wrzucę i wiem jak ciężko o dobry kadr i ostrą fote. Napisz jak masz ustwiony AF na robienie akcji, bo mi sie najlepiej sprawdza ciągły i aktywne wszystkie punkty. I jakie czasy, bo u mnie to różnie od 1/180 do 1/640 i bez lampy zawsze robie.

Bywalec Awatar ukasus
    Miasto
    miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kieplinek Zobacz posta
    Mark III? z kredytu... stary ile ty zarabiasz na tym sporcie?
    nie tylko na sporcie .. ogólnie na reporterce ... od sportu zaczynałem .. ale z samego sportu nie dało się wyżyć ... choć nie ukrywam że tego marka to właśnie do sportu chce głównie kupić
    ps. ale co z tego że coś tam zarabiam jak nie mam czasu na nic ;(
    Cytat Zamieszczone przez lux Zobacz posta
    super foty! mam teraz inspirację
    sam troche tego trzaskam (moze kiedyś wrzucę i wiem jak ciężko o dobry kadr i ostrą fote. Napisz jak masz ustwiony AF na robienie akcji, bo mi sie najlepiej sprawdza ciągły i aktywne wszystkie punkty. I jakie czasy, bo u mnie to różnie od 1/180 do 1/640 i bez lampy zawsze robie.
    zawsze al serwo .. punkt AF centralny a czas manulanie tak w granicach 1/420- 1/640 zależy od światła .. no oczywiście po za zdjęcia z kibicami bo tam był czas o wieeeeeeeeeele dłuższy
    Cytat Zamieszczone przez maxbmx Zobacz posta
    pełna klatka do sportu a zwłaszcza 5d nie za bardzo - głównie z powodu 1/160 (synchronizacja z lampą)
    nie rozumiem co ma do tego lampa ??.. to jeszcze nie ten etap .. może kiedyś
    Cytat Zamieszczone przez merger Zobacz posta
    to ja sie wypowiem jako jedyny krytycznie. wlasnie kadry mi nie leza. poza 2,5,8. sa niedopracowane i pozostaja uciete czesci ciala. ja wiem, ze kosz jest dynamicznym sportem i duzo sie ruszaja i ciezko o to zadbac, ale nie moge sie zachwycac zdjeciami, ktore maja takie wlasnie kadrowanie.
    hmm

nr 1 .. wydaję mi się że z noga było by zbyt dużo nie potrzebnej przestrzeni

wytłumacz mi co jest nie tak w kadrowaniu zdjęcia nr 3 ja nie rozumiem po co tam nogi ..?
    hmm w 9 coś jest nie tak z ucięciami .. hehehe .. to to mnie akurat rozbawiło

.. 6 i ewentualnie 10 .. tam można sie przyczepić do uciętych koniczyn .. ale mz kadry ratowały

widzę że przede mną jeszcze dużo nauki .. no chyba że to Ty sie mylisz
    Ostatnio edytowane przez ukasus ; 31-03-2008 o 23:43
    Eos system

Miasto
    wroclove

Domyślnie

wedlug mnie:

Cytat Zamieszczone przez ukasus Zobacz posta
    nr 1 .. wydaję mi się że z noga było by zbyt dużo nie potrzebnej przestrzeni
    by byla kompozycja pelniejsza

wytłumacz mi co jest nie tak w kadrowaniu zdjęcia nr 3 ja nie rozumiem po co tam nogi ..?
    zdjecie numer trzy po prostu mi nie lezy. jakosciowo. glownie przez iso i slabe swiatlo.

hmm w 9 coś jest nie tak z ucięciami .. hehehe .. to to mnie akurat rozbawiło
    9 jest akurat kadrowo ok. ale tak jak powyzej. jakosc.

.. 6 i ewentualnie 10 .. tam można sie przyczepić do uciętych koniczyn .. ale mz kadry ratowały

widzę że przede mną jeszcze dużo nauki .. no chyba że to Ty sie mylisz
    ja sie moge mylic lub nie. mi to szczerze powiedziawszy zwisa jednak biorac dla przykaldu ostatnie zdjecie i jego parametry:
    50mm
    f3.5
    1/500
    iso 1600
    to cos tu nie gra mozna bylo zrobic na mniejszym iso i mniejszej przyslonie i miec lepsze jakosciowo zdjecie. ale to twoje fotki
    5d | 40d | tokina 10-17 fish | canon 24/1.4L | canon 85/1.8 | canon 135/2L | canon 400/5.6L
    430ex | 2 x sunpak 555 | metz 60 ct-4 | 2 x elfo 500 | elfo 1200 | PW plus II | sekonic L-758DR

Bywalec Awatar ukasus
    Miasto
    miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez merger Zobacz posta

ja sie moge mylic lub nie. mi to szczerze powiedziawszy zwisa jednak biorac dla przykaldu ostatnie zdjecie i jego parametry:
    50mm
    f3.5
    1/500
    iso 1600
    to cos tu nie gra mozna bylo zrobic na mniejszym iso i mniejszej przyslonie i miec lepsze jakosciowo zdjecie. ale to twoje fotki
    hmm
    niestety na 1,8 szanse na trafienie ostrością były minimalne .. AF za wolny na taką mała głębie więc trzeba było przymknąć
    Eos system

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maxbmx Zobacz posta
    Primo nikt nie mowi że to jest dobre body do sportu aczkolwiek jak się zna jego ograniczenia to spokojnie można nim robic zdjecia sportowe (ukasus sorki za linka w twoim topicu ale tutaj jest dyskusja) http://www.obiektywni.pl/galeria/fotografia-282472.php
    secundo w twoich pracach synchro z lampą jest istotne u nas póki co mniej a nawet gdyby to i 1/250 jest ciut za mało

Miasto
    wroclove

Domyślnie

1/250 jest za malo na prace jedna lampa. przy dwoch jest juz ok

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów