A glaczego wszystkie maja byc plastikowe z pieknym tlem ,pozowane , sztuczne -czasem warto ustrzelic cos nie pozowanego (nawet w portrecie ) NIE mecze fotek w PS bo nie potrafie robic tego jak inni , mogl bym zmienic tlo ale i poco ? to nie sa zdjecia na sprzedazGdyby mialy byc zdjecia mogly by sie odbyc w studio .......
CANUSIA EOS 50d , 400 D // EF17-40 F/4 L // Canon 70-200 F/4 L USM //Canon 60 F/2,8 macro STATYW MANFROTTO // FILTRY HOJA //Speedlite 430 EX ///// grip , etc
www.wesolowski-photography.co.uk
Moim skromnym zdaniem zdjecie przedstawia po prostu krajobraz. Nie ma nic co wpada w oko. Sprobuj skupic uwage na czyms i umiesc to w mocnym punkcie.
Pozdrawiam
Ciemna puszka i jasne słoiki
------------------------------------------------------
Sugerujesz, że kokosy migrują?
Ależ ja nie mówię, że ma być plastikowe, czy poPSute.
Po prostu nie podoba im się to tło.
Ok, jeśli zdjęcie chwytane na gorąco to mogę zrozumieć.
Bo jeśli przymiarka do portretu, to po prostu mi nie pasuje.
Ale nie przejmuj się, ja po przeczytaniu ileś tam recenzji, na niektóre swoje zdjęcia jak patrzę, to myślę: ale szajs :cool:
A widoczek mi się podobaTak, po prostu
Pozdrawiam
Dzieki za dobre slowa no i za krytyke jak najbardziej tez , mobilizuje do lepszej pracy , co jakis czas wrzuce cos nowego do oceny . Pozdrawiam osoby ogladajace moje poczatki![]()
CANUSIA EOS 50d , 400 D // EF17-40 F/4 L // Canon 70-200 F/4 L USM //Canon 60 F/2,8 macro STATYW MANFROTTO // FILTRY HOJA //Speedlite 430 EX ///// grip , etc
W sumie kwestia gustu, a o gustach sie nie rozmawia![]()
Pozdrawiam
Ciemna puszka i jasne słoiki
------------------------------------------------------
Sugerujesz, że kokosy migrują?
Tutaj chcialem uzyskac cos w stylu starej fotografii , przerobilem na BW +filtr foto sepia i troche pobawilem sie krzywymi , efekt jak widac - w sumie to mi sie podoba aczkolwiek chcialbym zrobic to lepiejAle kiedys opanuje PS - mam go od niedawna , zreszta lustro tez
Zdjecia sa ponumerowane wiec jesli ktos ma jakies cenne wskazowki to bardzo prosze .
23 samochodzik
Nie obraź się ale to jest okropne.
Chciałeś uzyskać starą fotografię a wyszła kiepska szopowanka.
Zgubiłeś zupełnie głębię i przejścia tonalne, tonacja to nie sepia tylko s... no nie ważne co i w dodatku przesaturowana.
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
tak jak pisalem PS jeszcze nie opanowany , dzieki za komentarz a reszta ?
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
MacGyver - nie mam o co sie obrazac tak jak pisalem jestem mlody w foto , przy Tobie nie mam narazie szansale bawie sie od paru miesiecy wiec , mam szanse
![]()
Ostatnio edytowane przez zxzx ; 10-04-2008 o 19:17 Powód: Automerged Doublepost
zxzx, staraj sie nie przepalac tak mocno fotek podczas obrobki (RAWa czy krzywych juz potem) i ważna sprawa podczas obrobki i podczas zdjęc popatrz na histogram i zobacz czy zdjecie nie sklada sie glownie z bialej plamy.
Pozdrawiam