Strona 7 z 28 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 276

Wątek: [Paenka] Portrety i inne

Uzależniony Awatar Paenka

Domyślnie

Kodak profoto 100 to tak w ramach hmmm złamania konwencji ładnego pozowania do portretu cokolwiek sobie pomyślicie, zgorszycie czy coś innego sama chwila wg mnie wypadała w porządku bo Ela ma takie luźne właśnie podejście i za to ją lubię BTW tak nam się nudzi czasem na warstzatach foto

aha i nie krzyczcie że centralnie bo to jest moje pierwsze zdjęcie c 50 f1,8 i bardziej bylam zaaferowana samym obiektywem niż super kadrowaniem
    Ostatnio edytowane przez Paenka ; 18-06-2008 o 23:54
    Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

Uzależniony Awatar VanMurder

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paenka Zobacz posta
    ... i bardziej bylam zaaferowana samym obiektywem niż super kadrowaniem
    to widać po GO pewnie jechałaś na "pełnej dziurze" przy takim portecie powinnaś przymknąć trochę by cała para oczu mieściła się w zakresie GO
    ale rozumiem nowa zabawka wymaga treningu, niedawno znajomy Nikonowiec który już od wielu lat utrzymuje się z fotografii portretowej, testował moja 35L (jak wiadomo Nikon nie ma za wiele jasnych szkieł) na f1.4 ...efekty jego pracy były zbliżone do tego co ty pokazałaś - nawet mu nie pokazywałem tych fotek bo by się chłopak załam ... anyway trenuj dalej i popracuj na kolorem bo jest za żółto o dobrych paręset K... do tego głowa i kolczyk bez sensu ucięty - jak ciąć to zdecydowanie, kompozycja też nie za bardzo - mocne p-ty się kłaniają i brak balansu w kadrze, dbaj o to by tło nie rozpraszało, jak Ci coś włazi w kadr to poczekaj chwilę i zrób nowe podejście lub zmień kąt względem osoby fotografowanej i tłem tak by nie pożądany element znalazł się za modelem ...
    pozdrawiam

Domyślnie

zakoodowałam

Domyślnie

zeszly tydzień był troszkę bardziej produktywy pod względem ilości zdjęć, tym razem klisza "bw" Kodak profoto 400 bw, no to zaczynamy

1. pamiętam, że odradzaliście okulary przeciwsłoneczne na oczach ale on bardzo nie chciał ich zdjąć , prawie się pokłócilismy
    2. zdjęcie typu "ładny zegarek mam, co?", główną rolę miał grać zegarek na tym zdjęciu i to jak się ten pan podniecał nim....gdyż własnie go dostał na urodziny

3. W oczekiwaniu na pizzę

4.coś ciekawego za oknem?
    5. tu troszke inaczej

proszę o opinie, za wszelkie rady i wskazówki będę dzwięczna
    Ostatnio edytowane przez Paenka ; 21-06-2008 o 14:28

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Witaj!
    Pozwolę sobie napisać parę słów o ostatniej serii:
    1. Nie chciał zdjąć? To trzeba było nie robić i już. No ale zrobiłaś jednak. Wiesz, coś z tym kadrem...jak już ma być centralnie, to niech będzie. Przytnij jeszcze od góry i z lewej, bo jakieś cegły się załapują.
    2. Kupuję. Zegarek ładnie zostrzony, kompozycyjnie też gra. podoba mi się.
    3. Fajna minka Następnym razem dyskretnie usadź go pod ścianą, wtedy tło nie będzie tak rozpraszać uwagi. Kadr pionowy byłby chyba fajniejszy. Po prawej jakby niewiele się dzieje, a dekomponuje całość.
    4. Świetnie! Jak dla mnie zdecydowanie najlepsza.
    5. Hmmm... coś z ostrością, do tego ten chłopak jakiś taki skulony i chyba ciut za ciasny kadr. Czy mi się wydaje, czy tam jakiś ciemniejszy pasek na górze jest?
    Z miłą chęcią zobaczę wiecej Twoich zdjęć. Są coraz ciekawsze. Pozdrawiam
    C-F-K - forever

Domyślnie

Witam Mellan Bardzo dziekuję za wszystkie uwagi, jak, że ja chyba w gorącej wodzie jestem kąpana i nie wszystko dostrzegam zanim wrzuce do oceny
    Chłopak chciał zdjęcia ale wtedy nei chciał zdjąc okularów bo chciał być taki bardziej cool...rozumiesz?......bo ja nie rozumiem go
    1. nie zauważyłam tych cegieł
    3. miałam chęć zrobić pionowo ale po tych dwóch zdjęciach modelowi odechciało się zdjęć, więc dałam spokoj, rzeczywiscie moglo być ciekawiej aczkolwiek chciałam też cały łokiec złapac, żeby nie wyrastała ręka z nikąd
    4.
    5. przebajerzylam to zdjęcie chyba no i wlasnie fakt, nie wiem co to za pasek, od czasu do czasu skanujac zdjecia takie coś mi wychodzi;/ nie wiem czy to wina negatywu czy cos jest ze skanerem? nie na kazdej klatce to jest a nie wiem za bardzo jak to poprawic w programie

Początki nałogu Awatar don
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

w ostatnich zdjeciach wrzucilbym troche wiecej kontrastu zdjecie nr 5 chyba nie do konca wyszly zabawy z PS, bo widac niedokladne nakladanie warstw na siebie Kadr 4 fajny, tylko jak mowie fajniej by wygladaly z wiekszym kontrastem. pozdrawiam : )
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Paenka Zobacz posta
    Wg mnie super, fajne kolorki, fajny kadr, ladne tonalnie
    Ostatnio edytowane przez don ; 21-06-2008 o 18:38 Powód: Automerged Doublepost
    Moja CaroLina

Domyślnie

myślałam o większym kontraście ale wtedy ciemne partie, np koszula lecą w czerń i robią się plamy :/ w 5. nie bawiłam się warstwami w ogóle, bawiłam sie jedynie "równoważeniem lokalnym" (cokolwiek ono oznacza ) z PP

Początki nałogu Awatar ewa_olsztyn
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Paenka! 4 jest bardzo dobre, a i Chłopak "niczegowaty", jak mawiała moja Babunia Pokaż mu jeszcze 1 - duża szansa, że mu się spodoba, a pozostałych nie. Jak go lepiej oswoisz - zrobisz z nim jeszcze wiele fajnych zdjęć!

Uzależniony Awatar gunia1990
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

a żeńska część forum czeka na więcej
    3. zdecydowanie najlepsza, reszta też świetna

Strona 7 z 28 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów