Zamieszczone przez przemo_21
To NIE moda tylko zwyczajna niechec do facetow, ktorym "sie niechce".Niechce sie poszukac samemu googlami, niechce sie zrobic 200 zdjec Neat Image, niechce sie placic za program (pewnie PS tez "za darmo"). Najlepiej bylob gdyby ktos zrobil to za Pana Niechcemisie. Taka "moda" jest zreszta na wszystkich znanych mi forach i to tutaj nie jest wyjatkiem.
Chcesz gotowych rozwiazan to prosze bardzo - 30 dni za darmo. Wyszukanie tego googlami zajelo mi ok. 30sek.
http://www.theimagingfactory.com/
A jakbys NAJPIERW troche 'pokopal' to co? Jakbys NAJPIERW sprawdzil ze 2-3 i napisal ze te ci sie nie podobaja bo to czy tamto. Samo stwierdzenie "NIE CHCEMI SIE" raczej nastawia otoczenie wrogo - niech wiec Ci sie zachce :-P.W związku z tym puściłem ten temat by nie przekopywać się przez dziwne stronki i pluginy tylko skupic sie na tych najlepszych bo sprawdzonych.
Poza tym te "sprawdzone" to rzecz baaaardzo wzgledna. Jednym pasuja innym nie. Do jednych zdjec jest skuteczny Neat a do innych NoiseReductionPro z imagefactory. Niektorym najlepiej wychodzi pisanie wlasnych "batchy" w PS-ie bo mozna je dostosowywac do swoich celow. Niektorzy placa 100USD za gotowce. Osobiscie uwazam, ze najlepiej uzywac PS - on potrafi prawie wszystko.
Janusz