Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: plugin do ps

Mieszany widok

Bywalec Awatar przemo_21
    Miasto
    Bytom

Domyślnie plugin do ps

Witam
    czy ktoś ma plugin odszumiający i do koloru skóry do PS.
    Wiem że są osobne programy typu neat image ale jako pluin sa płatne, a mi chodzi o free bo 200 zdjęć nie chce mi się na piechotę robić.
    Pozdrawiam
    p.s.
    Może być link lub sama nazwa takiego pluginu.

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez przemo_21
    Może być link lub sama nazwa takiego pluginu.
    Podaje link ;-) www.google.pl wpisac "noise reduction plugin" ale za darmo to niewiele jest.

Janusz

Bywalec Awatar przemo_21
    Miasto
    Bytom

Domyślnie

Ostatnio na forum panuje moda odsyłania do googla i tym podobne odp. Myślę że forum jest po to by pomagać a nie odracac się tyłem. Co do Mojej prośby często szukam ciekawych rzeczy i po zgłębieniu informacji mam pewne zdanie na temat. Tak się składa że dopiero co zacząłem szukać pluginów by usparwnić sobie pracę. W związku z tym puściłem ten temat by nie przekopywać się przez dziwne stronki i pluginy tylko skupic sie na tych najlepszych bo sprawdzonych. Myślę więc jeśli ktoś nie wie to niech nic nie pisze i nie zaśmieca forum.
    Pozdrawiam

Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Ostatnio na forum panuje moda odsyłania do googla i tym podobne odp. ...

.... Myślę więc jeśli ktoś nie wie to niech nic nie pisze i nie zaśmieca forum.
    Pozdrawiam

To NIE moda tylko zwyczajna niechec do facetow, ktorym "sie niechce".Niechce sie poszukac samemu googlami, niechce sie zrobic 200 zdjec Neat Image, niechce sie placic za program (pewnie PS tez "za darmo"). Najlepiej bylob gdyby ktos zrobil to za Pana Niechcemisie. Taka "moda" jest zreszta na wszystkich znanych mi forach i to tutaj nie jest wyjatkiem.

Chcesz gotowych rozwiazan to prosze bardzo - 30 dni za darmo. Wyszukanie tego googlami zajelo mi ok. 30sek.
    http://www.theimagingfactory.com/

W związku z tym puściłem ten temat by nie przekopywać się przez dziwne stronki i pluginy tylko skupic sie na tych najlepszych bo sprawdzonych.
    A jakbys NAJPIERW troche 'pokopal' to co? Jakbys NAJPIERW sprawdzil ze 2-3 i napisal ze te ci sie nie podobaja bo to czy tamto. Samo stwierdzenie "NIE CHCEMI SIE" raczej nastawia otoczenie wrogo - niech wiec Ci sie zachce :-P.

Poza tym te "sprawdzone" to rzecz baaaardzo wzgledna. Jednym pasuja innym nie. Do jednych zdjec jest skuteczny Neat a do innych NoiseReductionPro z imagefactory. Niektorym najlepiej wychodzi pisanie wlasnych "batchy" w PS-ie bo mozna je dostosowywac do swoich celow. Niektorzy placa 100USD za gotowce. Osobiscie uwazam, ze najlepiej uzywac PS - on potrafi prawie wszystko.

Janusz

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Myślę że forum jest po to by pomagać a nie odracac się tyłem.
    Forum sluzy do dyskutowania a nie wyreczania leniuchow. Jesli mozesz znalezc sam - zrob to, inni ci tylko zasugeruja ze naprawde MOZESZ znalezc sam, a ty zamiast narzekac po prostu to zrob - tego wymaga dobre wychowanie internetowe - najpierw samemu poszukac a nie prosic o gotowce.

Bywalec Awatar przemo_21
    Miasto
    Bytom

Domyślnie

Macie rację.
    Przepraszam za moje zachowanie. Nie chciało mi się i oberwałem. Przed ponownym zapytaniem zgłębie dogłębnie temat i .........nie będę musiał korzystać już z forum :-)
    Pozdrawiam

Uzależniony Awatar eternus
    Miasto
    Kraków / Tarnów

Domyślnie

Macie rację.
    Przepraszam za moje zachowanie. Nie chciało mi się i oberwałem. Przed ponownym zapytaniem zgłębie dogłębnie temat i .........nie będę musiał korzystać już z forum :-)
    Pozdrawiam
    Hmmm... czyzby ktos byl obrazony? :/ Chyba nie ma powodow. IMVHO na dobra sprawe nikt nie mial racji (zeby nie mowic, ze "prawda jest gdzies po srodku). Bo faktycznie wkurzajace jest pytanie, na ktore google odpowie w kilka minut, ale to akurat tylko czesciowo moglo byc przez Google wyjasnione.
    EOS 300D + dotatki + Digital Ixus
    "Zawsze nadchodzi godzina w historii, kiedy ten, który ośmieli się powiedzieć,
    że dwa i dwa to cztery, jest karany śmiercią. (Albert Camus)

Pełne uzależnienie Awatar Venio
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

Macie rację.
    Pozdrawiam
    Cytat Zamieszczone przez eternus
    Hmmm... czyzby ktos byl obrazony? :/ Chyba nie ma powodow. IMVHO na dobra sprawe nikt nie mial racji (zeby nie mowic, ze "prawda jest gdzies po srodku). Bo faktycznie wkurzajace jest pytanie, na ktore google odpowie w kilka minut, ale to akurat tylko czesciowo moglo byc przez Google wyjasnione.
    IMHO to poprostu był żart a nie obrazenie sie :P

Uzależniony Awatar eternus
    Miasto
    Kraków / Tarnów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Venio
    IMHO to poprostu był żart a nie obrazenie sie :P
    To widac, my jestesmy malo "yntelygentni" i sie nie polapalismy
    Tu to na pewno byl zart z mojej strony - zeby nie bylo
    EOS 300D + dotatki + Digital Ixus
    "Zawsze nadchodzi godzina w historii, kiedy ten, który ośmieli się powiedzieć,
    że dwa i dwa to cztery, jest karany śmiercią. (Albert Camus)

Miasto
    Szczecin

Domyślnie

...zgłębie dogłębnie temat i .........nie będę musiał korzystać już z forum :-)
    Pozdrawiam
    Z cala pewnoscia. Jak "zglebisz doglebnie" to zauwazysz, ze dobrych narzedzi nie ma za darmo a jesli sa to w wersji demo, bez batchy albo dodajacych jakies "watermarki" albo z innymi ograniczeniami uniemozliwiajacymi ich pelne uzytkowanie - wlasnie dlatego ze sa za darmo. I juz nie zapytasz o "darmowe i dobre" narzedzia - ta koniunkcja zwykle nie zachodzi.

Wiedzy tez za darmo nie ma i troche wlasnego wysilku zawsze trzeba wlozyc. Co z tego, ze Ci powiem, ze plugin Neat Image jest NAJ... skoro z CS2 nie dziala albo, ze najlepiej to robic niezaszumione zdjecia bo te bardzo zaszumione i tak do niczego sie nie nadaja...

Poza tym co do korzystania z forum to "nie ma przymusu" :-P

Janusz

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów