Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Wątek: wybór osłony przeciwsłonecznej i filtru polaryzacyjnego

Mieszany widok

chomik
    Guest

Domyślnie

Które konkretnie filtry byście polecili do tych obiektywów które wymieniłem? Zastanawiam się nad:Hoya polaryzacyjny kołowy HMC Super PRO1 67mm oraz Hoya polaryzacyjny kołowy HMC Super PRO1 58mm. Choć ten drugi nie wiem czy nie będzie przeinwestowany może lepiej by było coś takiego: Hoya polaryzacyjny kołowy HMC Super 58mm

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chomik Zobacz posta
    Które konkretnie filtry byście polecili do tych obiektywów które wymieniłem? Zastanawiam się nad:Hoya polaryzacyjny kołowy HMC Super PRO1 67mm oraz Hoya polaryzacyjny kołowy HMC Super PRO1 58mm. Choć ten drugi nie wiem czy nie będzie przeinwestowany może lepiej by było coś takiego: Hoya polaryzacyjny kołowy HMC Super 58mm
    A nie lepiej kupić jeden filtr o średnicy 77mm i do wszystkich obiektywów redukcję? Taniej wyjdzie a porządny filtr będziesz miał na wszystkich swoich szkłach. Chyba, że nie chce Ci się odkręcać filtra i przekręcać go na inny obiektyw.
    40D/BG-E2N | 17-40/4.0 L | 85/1.8 USM | 430 EX |
    Ktoś naruszył Twoje prawa?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Olszewski Zobacz posta
    A nie lepiej kupić jeden filtr o średnicy 77mm i do wszystkich obiektywów redukcję? Taniej wyjdzie a porządny filtr będziesz miał na wszystkich swoich szkłach. Chyba, że nie chce Ci się odkręcać filtra i przekręcać go na inny obiektyw.
    Dokładnie takie rozwiązanie polecałem powyżej... jezeli nie jest się leniwym to rozwiązanie spisuje się całkiem nieźle.

chomik
    Guest

Domyślnie

To cóż dobry to będzie wybór Hoya polaryzacyjny kołowy HMC Super PRO1??

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

To cóż dobry to będzie wybór Hoya polaryzacyjny kołowy HMC Super PRO1??
    No dobry, ale pomyśl nad B+W, do B+W byłbym bardziej przekonany, bo podobno Hoyę się ciężko czyści. Nigdy na dłużej jej nie miałem.
    40D/BG-E2N | 17-40/4.0 L | 85/1.8 USM | 430 EX |
    Ktoś naruszył Twoje prawa?

chomik
    Guest

Domyślnie

Tak się zastanawiam jeszcze nad jedną rzeczą. Na każdym obiektywie mam założony podstawowy filtr UV firmy Hoya celem ochrony przed kurzem i uszkodzeniami, czy gdybym do tego zamontował baterie składającą się z kolejno filtr UV filtr polaryzacyjny i UV (pewnie zastanawiacie się co ja kombinuję otóż idąc za namową kupna większego filtru i stosowania redukcji oraz ostrzeżeniem iż polaryzacyjne filtry firmy Hoya się ciężko czyszczą zastanawiam się czy go nie uchronić przed zabrudzeniami z przodu i z tyłu filtrami UV) nie pogorszą się właściwości optyki???

chomik
    Guest

Domyślnie

hmm czyżbym coś niejasno napisał??

Pełne uzależnienie
    Miasto
    127.0.0.1

Domyślnie

hmm czyżbym coś niejasno napisał??
    Eee no, calkiem jasno, gratuluje :-D
    Czyzby wyszukiwarka sie zaciela? :-?

http://www.canon-board.info/showthread.php?t=31109
    .

chomik
    Guest

Domyślnie

ok już kumam. Moje podejście do sprawy tłumaczę tym że dopiero startuje z fotografią a mimo iż w porównaniu z innymi mój sprzęcik jest badziewny jednak ja bardzo odczułem jego zakup i chce żeby mi służył jak najdłużej stąd UV-ki i inne ochraniacze... dziękuję za pomoc.

Domyślnie

ok już kumam. Moje podejście do sprawy tłumaczę tym że dopiero startuje z fotografią a mimo iż w porównaniu z innymi mój sprzęcik jest badziewny jednak ja bardzo odczułem jego zakup i chce żeby mi służył jak najdłużej stąd UV-ki i inne ochraniacze... dziękuję za pomoc.
    Nie przejmuj się ... przejdzie Ci z czasem :-D Ja na początku tez walczyłem na wszystkim z UV a teraz mi one przeszkadzają i nie mam ich pozakładanych a mimo to sprzęt nie jest zniszczony pomimo dużej eksploatacji.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów