Pokaż wyniki od 1 do 10 z 148

Wątek: 20D i 400D uszkodzone w godzinę

Mieszany widok

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Turek

Domyślnie

jest wycena, "uszkodzony moduł zasilania spowodowany zwarciem w karcie pamięci" naprawa - 20D - 320 zł , 400D - 250 zł. :-( , choć pewnie mogło być gorzej.. I nie chodzi tu o kartę akurat jednego producenta.. taka awaria dotyczy właściwie wszystkich producentów.. Należy uważać na czytniki, na piny w gniazdach i używać czytników sprawdzonych firm.. i jeszcze jedno.. zauważyułem że w momencie wkładania tej uszkodzonej karty nie migała dioda sygnalizująca prawidłowe włożenie karty do aparatu, pomimo tego włączyłem oba aparaty, myślę że gdybym ich nie włączył może nic by się nie uszkodziło... tak więc jeśli ktokolwiek zauważy, że po włożeniu karty dioda się nie zapala niech lepiej nie uruchamia aparatu.. to teoria, ale może uratuje nasz sprzęt.. pozdrawiam

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jarQ74 Zobacz posta
    (....)i jeszcze jedno.. zauważyułem że w momencie wkładania tej uszkodzonej karty nie migała dioda sygnalizująca prawidłowe włożenie karty do aparatu, pomimo tego włączyłem oba aparaty, myślę że gdybym ich nie włączył może nic by się nie uszkodziło... tak więc jeśli ktokolwiek zauważy, że po włożeniu karty dioda się nie zapala niech lepiej nie uruchamia aparatu.. to teoria, ale może uratuje nasz sprzęt.. pozdrawiam
    Uwaga bardzo cenna być może właśnie tak mogło być.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

tak więc jeśli ktokolwiek zauważy, że po włożeniu karty dioda się nie zapala niech lepiej nie uruchamia aparatu.. to teoria, ale może uratuje nasz sprzęt.. pozdrawiam
    Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Uwaga bardzo cenna być może właśnie tak mogło być.
    Jeśli to prawda - co na to serwis? - to czy taka informacja na jakiś banerek na CBI nie zasługuje (podobny do tego, który pojawił się przy okazji nowego regulaminu galerii)?
    EOS - conditio sine Kwanon...

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

jest wycena, "uszkodzony moduł zasilania spowodowany zwarciem w karcie pamięci" naprawa - 20D - 320 zł , 400D - 250 zł. :-( , choć pewnie mogło być gorzej..

Heeej to mi podsunęło pewien pomysł gdybym kogoś nie lubił kto ma aparat. Masz jeszcze tą kartę? Może będziesz ją wypożyczał?

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Turek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Heeej to mi podsunęło pewien pomysł gdybym kogoś nie lubił kto ma aparat. Masz jeszcze tą kartę? Może będziesz ją wypożyczał?

jasne że mam... leży i czeka .. może ktoś jeszcze ma ochotę sprawdzić :-)..
    mam uraz psychiczny i nie ufam już żadnym nośnikom, jestem pewien że moja załatwi każdy sprzęt.. a tak na serio oczywiście będę ją reklaował..

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Mam dzis wisielczy humor ,Wszystko mi się wali,A co tam Pozycz mi ta karte.Tylko na chwilę.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Turek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez janmar Zobacz posta
    Mam dzis wisielczy humor ,Wszystko mi się wali,A co tam Pozycz mi ta karte.Tylko na chwilę.
    chcesz sprawdzić na swoim 5D:-)))) ok , ale będę na to patrzył :-)

Uprawnienia umieszczania postów