Strona 1 z 15 12311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 148

Wątek: 20D i 400D uszkodzone w godzinę

Mieszany widok

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Turek

Domyślnie 20D i 400D uszkodzone w godzinę

Witam
    Jestem zdesperowany i jedyna pomoc to Wy.
    Dziś rano zgrałem zdjęcia przy użyciu czytnika do kompa (VISTA). Po włożeniu karty do mojego 20D dioda już się nie zapaliła a po włączeniu aparatu usłyszałem klapnięcie lustra.. potem było już tylko gorzej.. aparat jest zablokowany i nie reaguje na żadne przyciski.. w momencie wkładania i wyjmowania akumulatora lusterko klapie co około 1 sekundę.. Zmieniałem obiektywy, wyjmowałem obie baterie i nic.. czasmi coś się pojawi na wyświetlaczu ale nic nie można zrobić... I tutaj zaczyna się kolejny dramat... !!!!!!!! uzyłem tej samej karty w 400D i !!!!!!!!!!! rozwaliłem kolejny aparat!!!!!... te same objawy... Co mam robić?? czy ktoś może miał podobny przypadek. Gdzie to wysłać? Karta to Sandisc III 2 GB.. będę ją reklamował ale co to da.. Płacząc proszę o pomoc.. A, i jeszcze jedno.. pierwszy raz zgrywałem na kompa z VISTĄ .. ale czy to ma znaczenenie...
    pozdrawiam
    jarek

Bywalec
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

uruchamiales pozniej aparaty bez karty?
    wyjmij baterie na godzinke i pozniej sprawdz
    "Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli"

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Turek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez skoku Zobacz posta
    uruchamiales pozniej aparaty bez karty?
    wyjmij baterie na godzinke i pozniej sprawdz
    uruchamiałem bez karty z kartą z inną kartą ... nic .... baterie są wyjęte od rana... jak wkłądam zaczyna szaleć lustro..

Coś już napisał Awatar zxzx
    Miasto
    Aberdeen

Domyślnie

Vista na pewno nie to tylko system operacyjny Twojego komputera , moze jakis wirus z kompa ????? nie mam pojecia .
    CANUSIA EOS 50d , 400 D // EF17-40 F/4 L // Canon 70-200 F/4 L USM //Canon 60 F/2,8 macro STATYW MANFROTTO // FILTRY HOJA //Speedlite 430 EX ///// grip , etc
    www.wesolowski-photography.co.uk

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zxzx Zobacz posta
    Vista na pewno nie to tylko system operacyjny Twojego komputera , moze jakis wirus z kompa ????? nie mam pojecia .
    No ale co wirus? Może nawet jak by jakiś był na karcie ale co z tego przecież i tak się nie wgra do aparatu O_o no chyba, że doczekaliśmy się jakiejś nowej generacji wirów co dostają się do aparatu?O_o to byłby dramat...
    Ale możliwe, że karta w jakiś sposób zrobiła zwarcie w puszkach? - to takie moje czysto teoretyczne gdybanie. W moim starym 300D miałem na odwrót znaczy poszło zwarcie na karcie ale pewnie w teorii sytuacja w drugą stronę też jest możliwa?
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Turek

Domyślnie

piny są w idealnym stanie... żadnych zagiętych... co do zresetowania kustawień to jak mam to zrobić skoro na LCD nic się nie wyświetla... nie mogę wejść w menu ... chyba że ktoś zna inny sposób na reset 20D

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jarQ74 Zobacz posta
    piny są w idealnym stanie... żadnych zagiętych... co do zresetowania kustawień to jak mam to zrobić skoro na LCD nic się nie wyświetla... nie mogę wejść w menu ... chyba że ktoś zna inny sposób na reset 20D
    A czy karta działa nadal poprawnie (w komputerze)? To raczej nie pomoże aparatom, ale może pomóc wskazać przyczynę. SanDisk oryginalny?

PS
    Jeśli karta sprawna, to może spróbować wgrać na nią odpowiednie firmware i włożyć do aparatu?
    Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 21-03-2008 o 22:43
    EOS - conditio sine Kwanon...

Coś już napisał
    Miasto
    Dolny Śląsk

Domyślnie

Próbowałeś zresetować aparat do fabrycznych ustawień?

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Zajrzyj w gniazdo karty, czy piny nie są zgięte.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Coś już napisał Awatar zxzx
    Miasto
    Aberdeen

Domyślnie

Ja to sie na wirusach i tych podobnych nie znam ale skoro sa wirusy atakujace komorki to czemu nie nasze lustra , ale to tylko moje gdybanie , probuje tylko nasunac podpowiedz tym co sie znaja .
    CANUSIA EOS 50d , 400 D // EF17-40 F/4 L // Canon 70-200 F/4 L USM //Canon 60 F/2,8 macro STATYW MANFROTTO // FILTRY HOJA //Speedlite 430 EX ///// grip , etc
    www.wesolowski-photography.co.uk

Strona 1 z 15 12311 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów