-
Witam
Ja mam taki problem z kartą -wkładam 4GB SanDiska Extreme IV do 40D(oczywiscie puszka wyłączona) a dioda nie miga.Karta kupiona dziś.Bałem sie włączyc na On i sformatowac w aparacie więc wykonałem formata na kompie(z Vista).Po formatowaniu i ponownym włożeniu do puszki nadal ta sama sytuacja czyli dioda nie miga.Mam dwie inne karty-Lexar(512MB) i SanDisk Ultra II(1GB)-po włożeniu Lexara dioda chyba tylko raz nie zamrugała natomiast po włożeniu Ultra II dioda raz miga raz nie(zazwyczaj mrugnie jak ponownie otworze i zamkne klapke) i robi to strasznie anemicznie.Zauważyłem też że Lexar i Ultra II sa w systemie plikow FAT a Extreme IV jest w FAT32-czy to może mieć jakis wpływ na współprace karty z puszką?Może zrobić formata karty pod FAT(ale czy czegoś nie spie....?)Extreme IV to nowa karta i nic na niej nigdy jeszcze nie było więc tłumacze sobie że może puszka nie ma co zczytywać i dlatego dioda nie mruga ale czy to dobra teoria?Prosze o jakąś podpowiedź bo mam pietra a nie chce wysyłać na Żytnią pachnącej jeszcze nowością 40-tki przez karte.Może ktos pamięta czy mu dioda migała po włożeniu nowej nie formatowanej karty czy nie?I czy w Extreme IV wszyscy macie FAT32 czy może FAT?Z góry dzięki.
Uprawnienia umieszczania postów