Strona 11 z 15 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 148

Wątek: 20D i 400D uszkodzone w godzinę

Domyślnie

fotoreporter z mej firmy miał podobną akcję w swoim 20d, zapłacił 650. Myslal poczatkowo że migawka padła...w sumie to do dzisiaj nie wie co mu na zytniej zrobili ale tez padł po włozeniu karty, używanej wczesniej długo i niezawodnie. to musiało być zwarcie...

Domyślnie

Witam!
    Jesli chodzi o bezpieczne usuwanie flashow z usb bez klikania w "bezpieczne usuwanie sprzetu" mozna wejsc w menadzera urzadzen, rozwinac galaz "Stacje dyskow" na aktualnie zamontowanym flashu widocznym jako dysk wybrac "wlasciwosci" przejsc w "Zasady" i zaznaczyc "Optymalizacja szybkiego usuwania". Od tej pory nic nie bedzie na nim indeksowane i mozna go bez obaw wyciagac bez klikania w bezpieczne usuwanie sprzetu, oczywiscie nie podczas zapisu/odczytu tak dla jasnosci.
    Niedawno kupilem w sklepie Kingston CF Compact Flash 2GB Elite Pro ktory byl wrazliwy na zmiane temperatur Po wyjsciu z aparatem z pomieszczenia na zewnatrz (temp ok zera stopni) wyskakiwal komunikat "Karta niesformatowana" Foty dalo sie uratowac wykorzystujac czytnik i oprogramowanie do odzyskiwania danych tak wiec poki karta nie padnie fizycznie jest szansa ale bez backupu w postaci dodatkowych nosnikow na zadna impreze nie ma co isc. Jakby ktos mial problem z odzyskiwaniem danych prosze pisac, mam w tym pewne doswiadczenie
    Pozdrawiam!

Początki nałogu Awatar Maggot
    Miasto
    Bialystok

Domyślnie

Witam
    mam zdaje sie ten sam problem co w temacie. tyle ze chyba mam tez winnego. ale od poczatku...
    robilem zdjecia. wracam do domu wkladam karte do czytnika - nie moge otworzyc karty w czytniku. czytnik wylacza sie. mysle sobie popsul sie (tanie badziewie) wkladam karte do aparatu zeby zgrac zdjecia - err cf.
    zrobilo mi sie slabo.
    jak to err cf????
    chwile kombinuje co tu zrobic i zauwazam ze mam wirusa na kompie. ktorego nie moge usunac - wylacza programy antywirusowe, tryb awaryjny, ukrywa pliki...
    ide wiec z karta do kolegi - okazuje sie ze na karcie jest wirus. w postaci pliku autostart.inf (czy jakos tak i to on blokowal karte w czytniku) wracam do domu. proby usuniecia wira z kompa nie udaly sie i doszlo do formatu. fotki z karty juz zgrane i niby wszystko ok. a tu kolejny zonk
    i to zdaje sie duzo gorszy. wkladam karte do aparatu a tu nadal mam err cf
    dioda nie sygnalizuje wlozenia karty, wkladam druga karte - to samo. probuje sformatowac karte w aparacie co konczy sie err 99. probuje wgrac nowy firmware - nie widzi karty. wyjmuje baterie, kasuje ustawienia - nic nie daje. dzwonie na Zytnia - zajete. ehhhhhhh
    juz czuje ze kilka siwych wlosow przybylo...

Miasto
    Bialystok

Domyślnie

witam
    wie ktos moze czy da sie wgrac nowy soft z pominieciem karty CF? np przez usb. bo z tego co sie zorientowalem to potrzebna jest karta cf i na nia sie przez usb zrzuca nowy firmware z pominieciem czytnika. ale w moim body aparat najprawdopodobniej na skutek dzialalnosci wirusa przestal widziec karty i wyswietla "err cf". wszelkie proby postawienia go na nogi zawiodly. a zanim oddam go na Zytnia chce jeszcze sprobowac update firmware. tylko czy mozna bez karty w body to zrobic?

Domyślnie

bez karty raczej sie nie da bynajmniej o tym nie słyszałem a spróbój z inną karta.. a jak aparat widzi err cf to też da sie ja sformatować z aparatu..
    ja kiedyś miałem tak gdy fociłem na E-3 a potem wsadziłem do 300D był err cf ale zdjęcia mozna było oglądac i zgrac przez aparat do kompa a potem ją sformatowałem w aparacie i działała..
    Canon 1D MK III, 300D x2| BG-E1 | Tokina 12-24 f/4 SPRZEDAM | Canon: 24-70 f/2,8 L | | 28 f/1.8 | 50 f/1.4 | 85 f/1.8 | 75-300 f/4-5.6 | 420EX |
    zamiennik RS-60E3 | EOS -> m42 | Revuenon 50 f/1,8 | MC 3M-5CA 8/500 | pierścionki | First Opticam PRO-6604G + inny badziewny trójnóg

www.nagor.prv.pl - FOTOblog.

Miasto
    Bialystok

Domyślnie

niestety ale jak probuje sformatowac karte w aparacie to wyskakuje err 99.
    probowalem juz chyba wszystkiego. eh pewnie bez serwisu sie nie obedzie.

pozdro

Bywalec Awatar My Nick
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Sprawa z bezpiecznym usuwaniem jest troszkę bardziej zawiła ja polecam używanie tej opcji ale raczej ze względu na utratę danych. Można pogrzebac w Windzie aby troszke sie zabezpieczyć i wyłączyc buforowanie które chyba domyślnie jest wyłączone. Po włozeniu pena lub karty: Mój Komputer-napęd/pen (Właściwości)-Sprzęt dwa razy LPM i Zasady. Tam poczytać i wybrać.
    Canon EOS 400D Canon 17-55 f2,8 IS USM Canon 70-200 f2,8

Lesoniusz
    Guest

Domyślnie

Witam
    Ja mam taki problem z kartą -wkładam 4GB SanDiska Extreme IV do 40D(oczywiscie puszka wyłączona) a dioda nie miga.Karta kupiona dziś.Bałem sie włączyc na On i sformatowac w aparacie więc wykonałem formata na kompie(z Vista).Po formatowaniu i ponownym włożeniu do puszki nadal ta sama sytuacja czyli dioda nie miga.Mam dwie inne karty-Lexar(512MB) i SanDisk Ultra II(1GB)-po włożeniu Lexara dioda chyba tylko raz nie zamrugała natomiast po włożeniu Ultra II dioda raz miga raz nie(zazwyczaj mrugnie jak ponownie otworze i zamkne klapke) i robi to strasznie anemicznie.Zauważyłem też że Lexar i Ultra II sa w systemie plikow FAT a Extreme IV jest w FAT32-czy to może mieć jakis wpływ na współprace karty z puszką?Może zrobić formata karty pod FAT(ale czy czegoś nie spie....?)Extreme IV to nowa karta i nic na niej nigdy jeszcze nie było więc tłumacze sobie że może puszka nie ma co zczytywać i dlatego dioda nie mruga ale czy to dobra teoria?Prosze o jakąś podpowiedź bo mam pietra a nie chce wysyłać na Żytnią pachnącej jeszcze nowością 40-tki przez karte.Może ktos pamięta czy mu dioda migała po włożeniu nowej nie formatowanej karty czy nie?I czy w Extreme IV wszyscy macie FAT32 czy może FAT?Z góry dzięki.

Początki nałogu
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Z mojej obserwacji: 40D i 4GB SanDisk Extreme IV - raz sobie aparat mrugnie po włożeniu karty, innym razem nie. Karta formatowana w aparacie...

Lesoniusz
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez HenrykG Zobacz posta
    Z mojej obserwacji: 40D i 4GB SanDisk Extreme IV - raz sobie aparat mrugnie po włożeniu karty, innym razem nie. Karta formatowana w aparacie...
    HenrykG a nie mogłbyś zerknąć czy Twoja Extreme IV jest w FAT32 czy w FAT?Może to jest u mnie przyczyną tego ze dioda za każdym razem jest martwa?Niezgodny system plików.

Strona 11 z 15 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów