Pokaż wyniki od 61 do 70 z 148

Wątek: 20D i 400D uszkodzone w godzinę

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szwayko Zobacz posta
    Ano nic szczegolnego, tyle ze jesli nie miga dioda po wlozeniu karty i zamknieciu klapki to ze nie nastapila komunkacja z karta (odczyt formatu, struktury plikow etc.). Czyli nalezy uznac ze jest to niepokojace zjawisko i ja bym nie ryzykowal wlaczeniem aparatu na ON.
    W sieci pogrzebalem i nic nie znalazlem wiecej.
    Z tego co zacytowałes z instrukcji nie wynika że dioda powinna mrugać po zamknięciu klapki - jest to napisanie ogólnie że jak mruga to nie wyciągać itp. U mnie w 350D po włożeniu karty i zamknięciu klapki dioda za każdym razem mruga momo przełącznika na OFF a w 40D wogóle nie ma żadnej reakcji - na tych samych kartach (mam 3 sandiski 4 gb i 2 gb kingstona i 512 kingstona) są różne objawy.. a oba aparaty jak najbardziej sprawne i nic im nie dolega.. Dioda nie zaświecając się po włożaniu klapki była jednym z pierwszych różnic jakie zaobserwowałem w zachowaniu obu puszek - ale po paru próbach stwierdziłem że tak jest i tyle - przez pół roku robiłem zdjęcia nie wnikając czemu tak jest - teraz nie będę mógł spać bo będę się zastanawiał czy czasem mój 40D nie jest chory
    Ostatnio edytowane przez arturs ; 28-03-2008 o 23:04
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Uprawnienia umieszczania postów