Strona 6 z 15 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 148

Wątek: 20D i 400D uszkodzone w godzinę

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jarQ74 Zobacz posta
    (....)i jeszcze jedno.. zauważyułem że w momencie wkładania tej uszkodzonej karty nie migała dioda sygnalizująca prawidłowe włożenie karty do aparatu, pomimo tego włączyłem oba aparaty, myślę że gdybym ich nie włączył może nic by się nie uszkodziło... tak więc jeśli ktokolwiek zauważy, że po włożeniu karty dioda się nie zapala niech lepiej nie uruchamia aparatu.. to teoria, ale może uratuje nasz sprzęt.. pozdrawiam
    Uwaga bardzo cenna być może właśnie tak mogło być.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jarQ74 Zobacz posta
    tak więc jeśli ktokolwiek zauważy, że po włożeniu karty dioda się nie zapala niech lepiej nie uruchamia aparatu.. to teoria, ale może uratuje nasz sprzęt.. pozdrawiam
    Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Uwaga bardzo cenna być może właśnie tak mogło być.
    Jeśli to prawda - co na to serwis? - to czy taka informacja na jakiś banerek na CBI nie zasługuje (podobny do tego, który pojawił się przy okazji nowego regulaminu galerii)?
    EOS - conditio sine Kwanon...

Zablokowany

Domyślnie

A to ci pech, w jedynkach zapomnieli o sygnalizacji diodą włożenia karty. No chyba, że wszystkie mam trefne

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    A to ci pech, w jedynkach zapomnieli o sygnalizacji diodą włożenia karty. No chyba, że wszystkie mam trefne
    A jak zamykasz pokrywę?

Zablokowany

Domyślnie

A jednak - świeci nie po włożeniu, nie po zamknięciu klapska, ale po przełączeniu na on. Nigdy nie zwracałem uwagi... Czyli nie zapomniano o tym w 1d. Mea culpa...

Uzależniony

Domyślnie

Sprawdzalem jak to jest u mnie, wiec:
    400D - po wlozeniu karty swieci dioda (bez wlaczania aparatu)
    40D - po wlozeniu karty nie ma swiecenia - gdy sie wlaczy aparat to swieci - ale wowczas moze byc za pozno - jak rozumiem?

Czy moze ktos sprawdzic u siebie powyzsze czy ma tak samo :-)
    40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R

Początki nałogu
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

W 40D dioda świeci...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    A jednak - świeci nie po włożeniu, nie po zamknięciu klapska, ale po przełączeniu na on. Nigdy nie zwracałem uwagi... Czyli nie zapomniano o tym w 1d.
    Cytat Zamieszczone przez marekk_ok Zobacz posta
    40D - po wlozeniu karty nie ma swiecenia - gdy sie wlaczy aparat to swieci - ale wowczas moze byc za pozno - jak rozumiem?
    Ano właśnie, znaczy, że w 40D i 1DII w przypadku felernej karty będzie "po ptokach" przy włączeniu. Jutro w pracy sprawdzę Mk III z nową Extreme III - "Boh trojcu lubit'" - mam nadzieję...
    Ponieważ zwykle nie wyłączam aparatu przy wymianie kart, to wydaje mi się, że ten model też świeci diodą dopiero po zamknięciu klapki (włączony).

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez HenrykG Zobacz posta
    W 40D dioda świeci...
    Swieci przy wylaczonym zasilaniu - tylko po wlozeniu karty?
    Bo u mnie tak nie jest - aby zaswiecilo musze przelacznik dac na on
    40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    A jak zamykasz pokrywę?
    To można zamykac na kilka sposobów? ;->

W ogóle to ja nigdy nie wyłączam aparatu przy wymianie karty bo przecież w Canonie otwarcie klapki przerywa obwód zasilania czyli de facto działa tak samo jak włącznik(tak mi się wydaje) Chociaż jeden kingston w 300D mi się zjarał :-P i teraz nie wiem czy to wina karty czy mojego obchodzenia z aparatem? Hmm muszę sprawdzic w instrukcji czy jest coś na ten temat, żeby wyłączac aparat zanim się otworzy klapkę karty Taki mały OT: to na początku mojego posiadania aparatu to w ogóle zetknąłem się z opinią i to podobno profesjonalisty, że nie należy wyciągac w ogóle karty z aparatu bo wtedy można stracic zdjęcia Na szczęście mam dosyc duża stycznośc ze środowiskiem prawdziwych profesjonalistów co to wyśmiali konkretnie :-P

EDIT: P.S. u mnie dioda w 40D mruga po włożeniu karty przy przełączniku na off...
    Ostatnio edytowane przez Goomis ; 27-03-2008 o 23:41
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Strona 6 z 15 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów