Witam.
Jestem właścicielem sklepu Fotoakces.pl
Link do tego posta dostałem od klienta.
W momencie gdy dostałem informację od klienta że Fsystem nie zrealizuje gwarancji na towar zakupiony u nas od razu odesłałem maila z pytaniem o model plecaka oraz z ofertą wymiany. Do tej pory brak kontaktu.
Oficjalny dystrybutor Lowepro w Polsce, firma FSystem niestety strasznie nas nie lubi gdyż to my jako pierwsi zaczeliśmy obniżać ceny ich produktów. Jesteśmy uniezależnieni od dostaw z Fsystemu więc nie musimy utrzymywać sztywnych wysokich cen narzucanych sklepom w Polsce. Próbowali nawet się z nami dogadać i zaoferowali reklamę na swojej stronie ale tylko w przypadku gdy podniesiemy ceny o 30-50%. Ceny podnieśliśmy a reklamy nie było. Zerwaliśmy kontakty ze sobą.
Od tego czasu traktują naszych klientów właśnie tak jak opisał to "babatunde".
Mamy towar pełnowartościowy tylko brak na nim naklejek polskiego dystrybutora. Nie chcemy od nich kupować po bardzo wysokich cenach i sprzedawać po cenach narzuconych przez tą firme.
Do momentu informacji od "babatunde" nie wiedzieliśmy że Fsystem, jedyny dystrybutor w Polsce należący do sieci oficjalnych dystrybutorów nie realizuje gwarancji na nasze torby. Każdy oficjalny dystrybutor na świecie ma w obowiązku realizację gwarancji na produkty Lowepro niezależnie od kraju zakupu. Na torbę kupioną np. w Australii gwarancję realizuje każdy dystrybutor na świecie. Można reklamować w USA, Niemczech Francji itd.
Sprawa ta trafi na pewno do siedziby producenta.
Sprawa wymiany plecaka jest ciągle aktualna. Wystarczy odpowiedzieć na maila wysłanego przez nas około 2 miesiące temu.
Towar oferowany w naszym sklepie nigdy nie był niepełnowartościowy.