Ja nowy nie jestem i kupowałem plegar lowepro we Wrocławiu, w imprze. Sluży mi niecały rok i nie mam z nich żadnych problemów. Znajomi również tam kupują i plegary się nie rozwalają w kilka chwil, więc o wybrakowanym towarze moim zdaniem nie ma mowy. Raczej wada produkcyjna i tyle. Przy masowej produkcji to sie zdarza i od tego jest gwara.
Gdybym ja miał taką sytuację (i dodatkowo jak jeszcze kupiłeś poprzez allegro) to po pierwsze poszedł bym do sklepu i tam bym żądał uzania gwarancji. Mnie nie interesuje gdzie jest jakaś siedziba i dystrybutor, ja tutaj kupiłem tutaj oddaje i reszta mnie nie interesuje. W przypadku odmowy, gruntownie czytam warunki gwarancji z aukcji na allegro. Jeżeli jest tam dokładnie to co zacytowałeś to możesz śmiało iść do prawnika i skierować sprawę do sądu. Zakup poprzez allegro to prawnie wiążąca umowa kupna-sprzedaży z warunkami przestawionymi w aukcji. (dowiedziałem się u prawnika) Jeżeli jest napisane gwarancja i ile czasu, to reszta Cię nie obchodzi. Wtedy idziesz ponowine do sklepu, stawiasz ultimatum i tyle. Nie widzę sensu słać jakiś maili do Lowepro USA czy coś bo oni mają to tak samo w dupie jak Canon japan to się dzieje u nas na żytniej
Nie mniej jednak, życzę satysfakcjonującego rozwiązania sprawy..