Cytat Zamieszczone przez popmart Zobacz posta
nie ma problem zainwestuj z kieruj sobie dowolnym "monopolem"

choć w tym przypadku to niezbyt mądre tak określać lokalnego dystrybutora który nie załatwia reklamacji towaru który nie przeszedł przez jego ręce ....

rozumiem ze jak kupisz np procesor intela w niemczech i ci się zepsuje to pójdziesz do np ABC Data lub NTT i będziesz się dziwił że nie akceptują gwarancji choć są autoryzowanymi dystrybutorami tej marki? Pomijając fakt że tam nawet z tobą nie będą chcieli rozmawiać... no naprawde przemyśl to.

w europie producent musi zapewnic gwarancje we wszystkich krajach w których jest obecny min. 12 miesiecy. Niezaleznie w ktorym z krajow zostaly kupione dane produkty, takie niestety jest prawo. Jak wnioskuje z Twoich wypowiedzi nie chcialbys aby tak bylo. Jezeli Producent nie ma swojego oficjalnego przedstawiciela w danym kraju to tylko wtedy gwarancja nie moze byc zrealizowana z oczywistego powodu. Nie wiem jaki status maja ABC DATA i NTT i nie chce wiedziec.
Ale ok masz racje, bo juz nie chce mi sie o tym pisac w tym watku. Zwlaszcza, ze interesuje mnie czy moja gwarancja na plecak bedzie wazna czy nie. Czekam na reakcje i zapewnienie ze strony Impry, ze wszystko zalatwia jak nalezy, a nie jak cwaniaki.