Strona 11 z 12 PierwszyPierwszy ... 9101112 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 114

Wątek: Uwaga na zakupy torby czy plecaka Lowepor

Początki nałogu Awatar piotrr
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

a gdzie kupiłeś?, tez potrzebuje. Pozdrawiam

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piotrr Zobacz posta
    gwarancja jest umową, więc musi być konkretnym dokumentem z postanowieniami. Jeśli jej nie masz, to na podstawie dowodu zakupu sprzedawca odpowiada tylko wg przepisów ogólnych - czyli ustawy o sprzedaży konsumenckiej.
    Takie wypisywanie, że jest gwarancja dożywotnia to raczej marketing - jeśli firma w której nabyłeś towar się zwinie - nie możesz liczyć na nic poza uprzejmością producenta - do którego nie zawsze się nawet opłaca wysyłać towar ( np. jeśli jest z Tajwanu) Pozdrawiam
    A jak w takim razie taki "marketing" ma sie do prawa.
    Czy można pisać nie prawdę wprowadzając klienta w błąd ? Czy za taki "marketing" sprzedający nie ponosi żadnej odpowiedzialności ?
    Czy jednak jest tak że wprowadzanie kogoś w błąd w celu uzyskania korzyści matrialnych może być uznane za przestępstwo ?

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez albercikk ; 31-03-2008 o 10:08
    C - lustra, szkła i błysk

Coś już napisał
    Miasto
    poza PL---Dublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piotrr Zobacz posta
    a gdzie kupiłeś?, tez potrzebuje. Pozdrawiam
    bylem wczoraj i jeszcze sa na stanie, choc zostalo ich niewiele:
    http://www.harveynorman.ie/

pzdr
    jarek

Coś już napisał Awatar babatunde
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 1jac Zobacz posta
    Co, sprzedawca ma się za Was troszczyć? Naiwne.
    Sprzedawca powinien być uczciwy i nie wprowadzać klienta w błąd.
    Jeśli czytasz w ofercie sprzedawcy, że coś podlega gwarancji i że możesz zawsze to naprawić, znaczy to że jest to jego oferta.
    Jeśli oferta jest niezgodna z prawdą, czyli np. kupiłeś samochód w którym sprzedawca oświadczył że samochód jest bezwypadkowy, a w rzeczywistości okazało się że został złożony z dwóch - masz prawo do zwrotu kasy, zwrotu poniesionych kosztów etc.
    Cytat Zamieszczone przez 1jac Zobacz posta
    A w kwestii tych postów wymieniających z imienia i nazwiska nieuczciwą firmę. Gdyby takowa złożyła pozew do sądu o publiczne zniesławienie, to autor posta i właściciel forum mieli by poważne kłopoty. Przy prawidłowym sformułowaniu pozwu sąd nie będzie się zajmował transakcją, która była przyczyną wszystkiego.
    Nie zgodzę się z tobą, sąd w takim przypadku ma obowiązek wzięcia pod uwagę wszystkich faktów, zarówno powoda jak i pozywającego.
    Podobnie w przypadku, kiedy sprawa dotyczy sądu karnego.
    Bo jak wyobrażasz sobie, że zatrzymany i posadzony na ławie oskarżonych nie może się bronić??? Czyli przemawia prokurator i ciach 25 lat....
    To na szczęście w naszym pięknym kraju nie ma miejsca.
    BbT

Uzależniony Awatar CYNIG
    Miasto
    Łaziska Górne

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nosferat Zobacz posta
    ... Ponawiam tez moje pytanie, gdzie czlowiek ma sie zglosic ze sprzetem posiadajacym gwarancje dozywotnia kedy dany sklep zostal zlikwidowany.
    Z wlasnej praktyki. Sklep w ktorym kupilem plecak zostal juz dawno zlikwidowany, zadzwonilem do F-System, poinformowalem o tym fakcie i bez problemu przyjeli plecak do naprawy. Przez chwile bylem szczesliwy

Po kilku dniach okazalo sie ze gwarancja dozywotnia NIE OBEJMUJE mojego uszkodzenia (puscil szew przy klamrze mocujacej paski odciagowe pasa nosnego) i raz, ze noszenie stalo sie niewygodne (zwykle 20kg w plecaku) a dwa wylazl z tej rozprutej dziury stelaz. Mimo to stwierdzili ze naprawia. Plecak wrocil "naprawiony" to znaczy szew chwycony zwykla nitka ktora rozpadla sie przy drugim uzyciu plecaka.

Teraz nie patrzac na serwis oddalem plecak do tapicera z prosba o wykonanie mocne, solidne i niekoniecznie piekne. Mam nadzieje ze tym razem naprawa bedzie trwala.

Coś już napisał Awatar babatunde
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

Ja swój plecak odbieram w przyszłym tygodniu, bo facet musi dobrać odpowiedni suwak.

Teraz kiedy trochę sie uspokoiłem, przejrzałem dokładnie strony Lowepro amerykańską i polską i znalazłem warunki gwarancji oraz dokładną informację o tym, że Lowepro nie bierze odpowiedzialności za towar pochodzący z nielegalnego źródła w danym kraju

http://www.lowepro.com.pl/customer_s...istration.aspx

oraz, że firma Impra w której na pewno nigdy nie kupię nawet dekielka do obiektywu i odradzał będe zakupy wszystkim, nie ma autoryzacji Lowepro i że polski dystrybutor nie ponosi odpowiedzialności za towar kupiony w tej firmie:

http://www.lowepro.com.pl/where_to_buy/
    BbT

Początki nałogu

Domyślnie

babatunde daj znać jak się spisze ten specu od naprawy.
    Z twojej nie miłej przygody wynika że niestety mogą być problemy z gwarancją i że może się przydać namiar na tego Gościa.

Pozdrawiam
    C - lustra, szkła i błysk

Pełne uzależnienie Awatar mattnick
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

A ja muszę napisać, że dzięki foto-imprze dostałem rabat w innym sklepie (foto-net, za co bardzo dziękuję) powołując się na to, ze impra ma taniej ale bez dożywotniej gwarancji . kupiłem taniej niż kupiłbym w imprze...niewiele ale zawsze taniej
    30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie Lowepro i Foto Impra

http://www.allegro.pl/item356773591_...v_prezent.html

Jedno jest pewne - zdjęcia kradną na pewno
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto