Cytat Zamieszczone przez C80 Zobacz posta
Nigdy nie twierdziłem, że jest dobre. Idealne dla kogoś kto się uczy i rozpoznaje swoje potrzeby.

Tutaj więcej sampli, wraz oryginałami, nie tylko miniaturki ale i pełny rozmiar: http://pixel-peeper.com/adv/?lens=25...max=none&res=3

Jak widać to nie tak wielka tragedia robić kitem. Wszystko zależy od fotografującego
Posłuchaj... robiłem tym szkłem, ba do tej pory dwa takie zalegają na półce.... Różnica polega na jakości jaką otrzymasz robiąc takie zdjęcia (dokładnie te same) Kitem i lepszym obiektywem (chociażby 17-50 2.8 Tamrona).
Ale już idąc Twoim tokiem myślenia to zrobiłbym tak że kupiłbym 400D i KIT, a to co zaoszczędzę włożyłbym do skarpety... Porobiłbym zdjęcia zobaczył co i jak i kupił za zaoszczędzoną kasę lepsze szkło. Kupienie 40D i kita będzie prowadziło w pewnym momencie do frustracji, bo szkło będzie ograniczało, a przy dobrym wietrze jak autor dojrzeje do zmiany to będzie chciał wymienić zarówno Body(bo wyjdzie nowsze lepsze) jak i szkło (bo Kit jest do niczego). I co będzie miał? NIC bo kasę wyda na droższe body, którego i tak w początkowej fazie przygody z lustrem nie wykorzysta w 10%. Ktoś już napisał że puszki się szybciej starzeją niż szkła i TO JEST FAKT!! Więc lepiej zainwestować w dobre szkło na wstępie, kosztem słabszej puszki niż na odwrót.
Teraz rozumiesz?