Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: Ma się kasę, a wybór trudny..

Mieszany widok

zaxxxon
    Guest

Domyślnie

Jeśli chodzi o A650IS, to na dpreview pisza nawet, ze ma sensor, cała optyke identyczna jak G9, wiec nie martwilbym sie o jakies gorsze wykonanie. Gorzej w nim wykoanna jest na pewno obudowa, ale za to ma ruchomy LCD. Rawy tez moze miec po wymianie softu (G9 ma od razu).

Wkurza mnie, ze Canon wypuszcza aparat z duza matryca i jednoczesnie z duzym upakowaniem pikseli. Przeciez co im stalo na przeszkodzie, zeby dac matryce 1/1.7", ale np, upakowanie 8 Mpix ?

Co do zdjec testowych z S5 IS, mozesz wyslac z dwa robione w gorszych warunkach. Moj adres to zaxxxon, małpka, o2.pl.

Leica sa strasznie drogie, podobnie Ricohy (ktore tez niby maja super parametry), z tym ze te ostatnie wiem ze maja duze problemy w gorszych warunkach, duzo wieksze niz np. taki Canon.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Apropo aparatów marki Leica, to za 1600 zł można mieć Panasonic Leica FZ50 - na dpreview highly recomended. Hmmm może i bym dopłacił do interesu, gdybym był przekonany, że ten panas przewyzsza A650IS / S5IS
    Ostatnio edytowane przez zaxxxon ; 22-03-2008 o 10:35 Powód: Automerged Doublepost

slawo
    Guest

Domyślnie

Mialem ten sam dylemat... wygral A650IS - optyka i matryca G9 - to mnie przekonalo. S5 odpadl, ze wzgledu na matryce i jakosc zdjec - jest gorzej niz w S3. A650IS dla mnie ideal w tej cenie - troche przyciezki, ale jak kto lubi - mi odpowiada. No i zdjecia+filmiki super - polecam.

zaxxxon
    Guest

Domyślnie

slawo, ja na 90% wezmę A650IS. Po świętach zaraz lub na początku kwietnia. Dłużej nie czekam, bo nic nie kupię, bo zawsze coś nowego się pojawi, lepszego. Jakby co to za rok dam żonie tego 650IS, a sobie wezme coś np. z matrycą CMOS.

A odnośnie A650IS, czy w czasie kręcenia filmów możesz używać zoomu? Jak kupię kartę 4 GB, ile minut filmu mi się zmieści? (640x480, 30fps) ? No i zmieniales firmware, aby obsługiwać RAWY?

Wracając do CMOS w kompaktach, już np. Casio atakuje rarytasem za cenę około 1200 pln:

http://www.dpreview.com/reviews/spec...casio_exf1.asp

Traktuję to jako ciekawostkę bardziej, ale myślę że końcówka tego roku to będą kompakty z matrycami CMOS, czyli nowa jakość się zacznie.

slawo
    Guest

Domyślnie

- zoom dziala w czasie krecenia filmikow
    - niestety nie ma zadnej sensownej kompresji, 1min filmu 640x480 30fps zajmuje około 50-60MB
    - z RAW-ow jeszcze nie korzystalem

Uprawnienia umieszczania postów