Strona 11 z 12 PierwszyPierwszy ... 9101112 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 114

Wątek: Ernest_DLRS - opinie o sprzedawcy

Początki nałogu Awatar pawel-foto
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pst Zobacz posta

nie byłbym sobą - a było zamówić u uznanych tipów forumowych...8)
    Tym bardziej, że te ceny aż tak atrakcyjne nie były-ja pisałem do niego i po odpowiedzi dałem sobie spokój z dalszą korespondencją. Mam wpłacić kupę kasy i czekać miesiąc na sprzęt. Po odliczeniu CB a i np.vatu(nawet jak się kupuje prywatnie :rolleyes: ) to wychodziło na to samo a z polską gwarancją i "pomacaniem" przy zakupie. Dziwi mnie też,że Ernest komunikuje się tylko z jedną osobą i ta występuje w jego obronie.
    Życzę poszkodowanym jak nie upragnionego sprzętu na wakacje to przynajmniej zwrotu kasy.A tu się jeszcze CB skończył!
    1DIII, 6D, 450D; G10. S 8/3,5(F); S 14/2,8; C15/2,8(F); C 16-35/2,8 II; C 24-70/2,8; 28-105/3,5-4,5; C 50/1,4; C 135/2,0; C 70-200/2,8 IS; C 70-200/4; C Ex.1,4x II; C Ex.2x II, 580Ex II; 430Ex.... Studio w Kielcach (7xELFO)-możliwość wynajęcia ... SPRZEDAM:C 24-70/2,8, C 20/2,8....KUPIĘ obudowę podwodną do G10 (WP-DC28)

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawel-foto Zobacz posta
    Dziwi mnie też,że Ernest komunikuje się tylko z jedną osobą i ta występuje w jego obronie.
    Życzę poszkodowanym jak nie upragnionego sprzętu na wakacje to przynajmniej zwrotu kasy.A tu się jeszcze CB skończył!
    A mnie cały czas dziwi jak wiele do powiedzenia w tym wątku mają osoby, które nie mają zielonego pojęcia o faktach, a opierające się na swoich przypuszczeniach lub domysłach.

Po pierwsze - kolega Ernest nie komunikuje się tylko z jedną osobą.
    Po drugie - nikt nie staje w jego obronie.

Prosiłem tylko o wstrzemięźliwość w ocenach i nie zaśmiecanie tego wątku bzdurnymi domysłami i niewnoszącymi nic do sprawy opiniami.

Tylko tyle.

Życzę wszystkim miłego dnia i na pewno po zakończeniu tej przykrej sprawy umieścimy (wszyscy poszkodowani oczekujący na sprzęt) informację dotyczącą finału.

Pozdrawiam
    tomisiek

Początki nałogu

Domyślnie

Gdybanie w tym watku na razie nie ma sensu - zostawmy sprawe zainteresownaym i Adminom. Szkoda tylko, ze Ernest nie zabiera glosu - skorzystal z forum aby zarobic troche kasy, to winien jest wytlumaczenie innym uzytkownikom CB.
    Im szybciej tym lepiej.

Aliska
    Guest

Domyślnie

Witam,
    Ja swój obiektyw w końcu dostałam. Pozostali będą mieć swoje zakupy zapewne już jutro.
    Wszystko dobrze się skończyło. Ernest okazał się osobą nieodpowiedzialną i absolutnie nie skażoną myśleniem... Przesyłka czekała bardzo długo w UC ponieważ okazało się, że trzeba zapłacić cło. A sprzedawca nie spieszył się z odbiorem...
    Nie chce mi się więcej pisać na ten temat. Generalnie nie polecam u niego zakupów ale też nie sądzę żeby miał odwagę jeszcze kiedykolwiek sprzedawać coś na tym forum.

Pozdrawiam,
    Alicja

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ochłonie, odpocznie, odkuje się, sprawa przycichnie, założy nowego nicka i jazda od nowa.

Uzależniony Awatar Viracocha
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Ochłonie, odpocznie, odkuje się, sprawa przycichnie, założy nowego nicka i jazda od nowa.
    E tam... Nasi dzielni moderatorzy od razu go "wyczają" i zbanują.

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aliska Zobacz posta
    Ernest okazał się osobą nieodpowiedzialną i absolutnie nie skażoną myśleniem... Przesyłka czekała bardzo długo w UC ponieważ okazało się, że trzeba zapłacić cło.

Dobrze przynajmniej ze kolega nie jest oszustem i nie popija teraz drinkow za skradzione pieniadze gdzies za granica. Jak by na to nie patrzec happy end.

Moze mi ktos przypomniec jak sie nazywal ten gosc z allegro/forum nikona(?) ktory zrobil przekret na X00 000zl i go nigdy nie zlapali?

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aliska Zobacz posta
    Przesyłka czekała bardzo długo w UC ponieważ okazało się, że trzeba zapłacić cło.
    Czyli można stąd wnioskować iż na tej transakcji Ernest zbytnio się nie dorobił (jeżeli oczywiście to on opłacił cło).
    EOS + Speedlite

Początki nałogu

Domyślnie

>>Przesyłka czekała bardzo długo w UC ponieważ okazało się, że >>trzeba zapłacić cło

O ile pamietam to Ernest zapewnial, ze clo jest wliczone w cene. Byc moze nieoficjalny plan byl inny. Nadal uwazam, ze Ernest powinien sie wytlumaczyc na Forum, ale najwazniejsze aby wszyscy dostali co zamowili, ewentualnie zwrot kasy.
    A innym Ernestom mowimy zdecydowane NIE !

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Witam.

To teraz ja dodam swoje 3 grosze. Właśnie odebrałem przesyłkę z zamówionym towarem.

Moje wnioski po całej tej sprawie.

Polecam ERNESTA każdemu, kto:
    a) lubi rosyjską ruletkę prawie na żywo,
    b) uwielbia ten dreszczyk emocji związany z nieodbieraniem telefonów i maili przez gościa, któremu dał kasę,
    c) ma skłonności sado / maso i lubi kłopoty....

Wszystkim normalnym - NIE POLECAM.

Kolega Ernest nie okazał się oszustem (suma sumarum wywiązał się z zobowiązania), ale tak niepoważnego, pozbawionego honoru, niesłownego dzieciaka już dawno nie widziałem. PORAŻKA!!!

I na koniec gorące podziękowania i pozdrowienie dla Alicji (bez której determinacji na pewno ta sprawa miałaby znacznie gorszy finał) i dla Viteza - za bardzo rzeczową pomoc.

Pozdrawiam wszystkich
    tomisiek

Strona 11 z 12 PierwszyPierwszy ... 9101112 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów