Strona 8 z 12 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 114

Wątek: Ernest_DLRS - opinie o sprzedawcy

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adikPL Zobacz posta
    axk, do wszelkich kwestii wątpliwych będa miec zastosowanie przepisy kodeksu cywilnego, terminy, sposoby płatności, jej miejsce itd, jesli tego nie ustalono i nie ma na to potwierdzenia np. w mailu czy smsie
    Rozumiem doskonale, niemniej zawarcie umowy w formie pisemnej lub "przepuszczenie" sprzętu przez allegro było by dobrą "podkładką" w razie jakichkolwiek problemów z finalizacją zamówienia. Po prostu z takim dokumentem (umową lub aukcją) było by o wiele łatwiej dochodzić swoich praw.
    EOS + Speedlite

Początki nałogu Awatar adikPL
    Miasto
    Będzin

Domyślnie

zgadzam się axk,
    miejmy nadzeje ze uda im sie odzyskac kase, a jesli Ernest okaze sie nieuczciwy jedynym pocieszeniem oprocz tego ze jest zobowiazany na gruncie prawa cywilnego, to jeszcze jego czyn wyczerpuje znamiona czynu zabronionego jakim jest oszustwo za ktore grozi chyba do 8 lat pozbawienia wolnosci. w takim razie moga zajac sie nim organy sciagania, moga go ew. poszukiwac w polsce, a i z europejskim nakazem aresztowania Ernest w krajach Unii nie bedzie mogl spac spokojnie. Zostaje kierunek Rosja, Stany lub Izrael, jest strach, lęk i dyskomfort psychiczny... ale miejmy nadzieje ze załatwia to polubownie...
    www.adriankordas.blogspot.com
    -------------------------------
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Zablokowany

Domyślnie

Jak dotąd czyn jakiego mógł się potencjalnie dopuścić to wyłudzenie. Nie słyszałem o ENA wystawionym za kimś za 2 koła. Ale bądź dobrej myśli. Współczuję ci takiego nacięcia, ale musisz trochę sie uspokoić, emocje nie pomogą.

Bywalec Awatar RafalTK
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez axk Zobacz posta
    Tutaj właśnie może powstać problem umowy. Umowa zapewne została zawarta w formie "słownej" (niestety na niekorzyść kupującego) czyli z założenia mało wiarygodnej.
    Akurat mamy osoby które zawarły z nim nawet umowę pisemna, wiec tak czy inaczej gościu ma przechlapane.

Poza tym w swojej ofercie pisze wyraźnie - cena uwzględnia wszystkie oplata typu cła i podatki ... Wiec zakładam ze ma działalność
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Jak dotąd czyn jakiego mógł się potencjalnie dopuścić to wyłudzenie. Nie słyszałem o ENA wystawionym za kimś za 2 koła. Ale bądź dobrej myśli. Współczuję ci takiego nacięcia, ale musisz trochę sie uspokoić, emocje nie pomogą.
    Jak narazie mamy już "przekręt" na parędziesiąt tysięcy PLN...
    Ostatnio edytowane przez RafalTK ; 29-06-2008 o 23:23 Powód: Automerged Doublepost
    czarny aparat z białym obiektywem ...

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RafalTK Zobacz posta
    Poza tym w swojej ofercie pisze wyraźnie - cena uwzględnia wszystkie oplata typu cła i podatki ... Wiec zakładam ze ma działalność
    Napisać może cokolwiek. Jeżeli twierdzisz iż posiada działalność gospodarczą i odprowadza podatek od towaru który kupuje to wraz z obiektywem powinieneś otrzymać rachunek.
    EOS + Speedlite

Bywalec Awatar RafalTK
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez axk Zobacz posta
    Cóż, ryzyko "zawodowe". Klienta finalnego absolutnie nie interesuje co się stało ze sprzętem po drodze. Ma być dostępny i tyle.
    dokładnie. Sprzęt miał być w 2 tygodnie - mija półtorej miesiąca ... Zrozumiałbym jeżeli byłby z nim jakiś kontakt - ale od czasu wpłaty cisza ... Nawet jeżeli jego wspólnik wykręciłby jakiś numer to mnie to nie obchodzi ...
    czarny aparat z białym obiektywem ...

Początki nałogu Awatar adikPL
    Miasto
    Będzin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta

Ja sie wlasnie nie nacialem i z tego sie ciesze, choc chcialem tez zamawiac.
    Nie klocmy sie o kwalifikacje prawna czynu, pisze z pamieci wiec wydaje mi sie ze wyczerpuje znamiona oszustwa, czyli niekorzystnego rozporzadzenia swoim lub cudzym mieniem...
    ENA nie na 2 koła, ale jak pisze rafał na kilkadziesiat tysięcy ludzi z samego canon-board, do tego moga dojsc inni i moze sie uzbierac spora suma, jaka wynosza np. panowie w kominiarkach z banku wiec ENĘ moga ew. za nim puscic, POzdrawiam i zgadzam sie ze nadmierne emocje w niczym nie pomagaja
    www.adriankordas.blogspot.com
    -------------------------------
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Uzależniony

Domyślnie

Zastanawia mnie tylko gdzież jest nasz kolega Ernest, który tak ochoczo i natychmiastowo odpowiadał na wszelkie wątpliwości i niejasności...
    Atmosfera coraz bardziej tu gorąca - co mnie absolutnie nie dziwi - gość zaraz zapłonie na stosie a tu niepokojąca... cisza...

Początki nałogu Awatar an_zak
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    Zastanawia mnie tylko gdzież jest nasz kolega Ernest, który tak ochoczo i natychmiastowo odpowiadał na wszelkie wątpliwości i niejasności...
    Polecam www.wrózka.pl, zawsze skuteczniejsze niż stosowanie pytań retorycznych. Zwłaszcza na temat, dookoła którego dyskusja toczy się od 40 postów.
    Atmosfera coraz bardziej tu gorąca - co mnie absolutnie nie dziwi - gość zaraz zapłonie na stosie a tu niepokojąca... cisza...
    Dolewanie przez Ciebie oliwy do ognia nie wydaje mi się być najfortunniejszym pomysłem. Obawiam się, że i bez tego nasi forumowi koledzy mają dość zmartwień.

Początki nałogu

Domyślnie

Ernest wlasnie podrozuje po USA nowiutkim LandRoverem, zakupionym za pieniadze na...
    A jak jest inaczej to niech tu sie wyspowiada.
    Sorry za zart, ale dziwie sie wszystkim co wplacili kase.
    Terminy juz polegly, mam nadzieje, ze chociac nie pieniadze.
    Moze goscia przerosly zobowiazania ? Ale to nie zwalnia go z podania przyczyny. Nasz Kolega Towers tlumaczy sie z nawet nieprzeczytanych wiadomosci :-)
    Dla mnie pytanie jest to samo, czy naprawde warto tyle ryzykowac ?
    O ile jest tansze to, czego po prostu nie ma i nie wiadomo kiedy bedzie ?

Strona 8 z 12 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów