Strona 4 z 12 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 114

Wątek: Ernest_DLRS - opinie o sprzedawcy

Pełne uzależnienie Awatar Ernest_DLRS
    Miasto
    Toronto, Kanada

Domyślnie

Faktycznie, znalazłeś jeden z "gorszych" cenowo produktów, otóż ta lampa jest tania zarówno w Polsce jak i USA i cenowo wychodzi w zasadzie identycznie. Ale postaraj się dostrzec różnice cenowe w obiektywach, które ja oferuję a które można dostać również w Polsce. Tu już różnica zaczyna się od ok. 200-400zł na korzyść USA przy najtańszych obiektywach, zachaczając o tysiące złotych w drogich modelach.
    Nie generalizuj że mam niekonkurencyjne ceny tylko dlatego, że akurat jakaś lampa kosztuje tyle samo co taka sama tylko kupna w Polsce. Nie będe dokładał do interesu, podałem taką cene jaka aktualnie po prostu JEST a stwierdzilem że jak mam puszki i obiektywy, to i jakieś lampy do oferty dołącze
    Jeżeli nadal uważasz że mam kiepskie ceny, mogę przytoczyć Ci oferty cenowe pierwszego lepszego znanego sklepu polskiego i porównać je z moimi.
    Pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez Ernest_DLRS ; 07-05-2008 o 20:57
    FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
    APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Mi sie bardzo podoba cena 400 2.8 is, taniej jeszcze nigdzie nie widzialem.

Takie 2 pytania organizacyjne - Czy jest mozliwosc ze przy zakupie puszki i kilku szkiel przetestujesz calosc pod katem sprawnosci af i ostrosci na pelnych dziurach? I czy przy duzych/bardzo duzych zakupach mozna liczyc na jakis rabacik?
    Ostatnio edytowane przez wojkij ; 07-05-2008 o 21:03

Miasto
    Toronto, Kanada

Domyślnie

1. Jest możliwość testu ostrości i sprawności AF. W zasadzie to każde nowe szkło jest sprawdzane pod tym kątem.
    2. Przy kilku sprzętach naraz napewno jakiś rabacik się znajdzie. Może nie jakiś oszałamiający, bo i tak już ceny są na dość niskim poziomie, ale zawsze coś
    Pozdrawiam.

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ernest_DLRS Zobacz posta
    Jeżeli nadal uważasz że mam kiepskie ceny, mogę przytoczyć Ci oferty cenowe pierwszego lepszego znanego sklepu polskiego i porównać je z moimi.
    Nie musisz. Wolny rynek, czyli potencjalni klienci to zweryfikują.
    Akurat przy moim obecnym stanie posiadania tylko nad tą lampą się zastanawiam nie nad szkłami, stąd taki przykład.

Początki nałogu Awatar adikPL
    Miasto
    Będzin

Domyślnie

[edit: Kubaman]: przeniesione
    adikPL, na przyszłość postaraj się nie śmiecić.

Witam
    Jestem nowy na forum dużo wątków, tematów itd. więc nie wiem czy w dobym mijescu zadaję to pytanie, ale czy ktokolwiek kupowł obiektywy u Ernesta DLRS? Jak z całokształtem obsługi u tego Pana? Jak z ew. wymianą wadliwych sztuk? W niedalekiej przyszłości zamierzam nabyć coś ze stajni 70-200 L, a ceny są tu dość korzystne. Proszę podzielić się swoimi doświadczeniami.

PS. moj nick i treść wątku może budzić niejednoznaczne skojarzenia, wiec za wczasu informuję, że mam na imię Adrian i poza imieniem z całą tą qpą nic mnie nie łączy,
    Pozdrawiam i dziękuję za odp.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    http://canon-board.info/showthread.php?t=31928

już nie trzeba dostałem linka wojkij, zainteresowanych odsyłam do w/w
    Ostatnio edytowane przez Kubaman ; 12-05-2008 o 11:28 Powód: Automerged Doublepost

Miasto
    Toronto, Kanada

Domyślnie

Tutaj temat o moich usługach
    Jeszcze nie było okazji i mam nadzieje nie będzie, by wymieniać wadliwe sztuki, ale każda przed wysłaniem do mnie jest sprawdzana pod kątem ostrości, AF, itd... Jeżeli coś jest nie tak, szkło jest od razu, jeszcze w Stanach wymieniane na nowe (o zwłoce spowodowanej wymianą powiadamiamy klienta).
    Jeżeli nastąpi awaria już u klienta, w Polsce, to mogę pomóc w serwisowaniu sprzętu na terenie USA (koszta wysyłki pokrywa kupujący).
    Pozdrawiam!

Bywalec Awatar RafalTK
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adikPL Zobacz posta
    Witam
    Jestem nowy na forum dużo wątków, tematów itd. więc nie wiem czy w dobym mijescu zadaję to pytanie, ale czy ktokolwiek kupowł obiektywy u Ernesta DLRS? Jak z całokształtem obsługi u tego Pana? Jak z ew. wymianą wadliwych sztuk? W niedalekiej przyszłości zamierzam nabyć coś ze stajni 70-200 L, a ceny są tu dość korzystne. Proszę podzielić się swoimi doświadczeniami.

PS. moj nick i treść wątku może budzić niejednoznaczne skojarzenia, wiec za wczasu informuję, że mam na imię Adrian i poza imieniem z całą tą qpą nic mnie nie łączy,
    Pozdrawiam i dziękuję za odp.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

już nie trzeba dostałem linka wojkij, zainteresowanych odsyłam do w/w
    Wlasnie wczoraj zamowilem (mozna powiedziec ze nawet juz zakupilem 70-200 f/4 IS bo pieniadze sa juz wplacone). Jak obiektyw dotrze do mnie to sie wypowiem jak cala tranzakcja przebiegla, czy dotrzymal czasu realizacji itd. Mysle ze za jakies najpozniej 3-4 tygodnie bede mogl podzielic sie spostrzezeniami.
    czarny aparat z białym obiektywem ...

Aliska
    Guest

Domyślnie

Witam,
    Czy ktoś z was zamawiał ostatnio sprzęt u Ernesta i czy ma informacje na temat daty odobioru?

Pozdrawiam,
    Alicja

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Ja, z jakieś dwa tygodnie temu, napisałem do Ernesta na PW pytanie o obiektyw, ale jak na razie bez odzewu.

Początki nałogu Awatar adikPL
    Miasto
    Będzin

Domyślnie

Osoby, które zamówiły jakis sprzęt z "poprzedniego rzutu" już go powinny mieć i gdyby było ok już by zabrały głos, że są szczęsliwymi posiadaczami tego czy owego.
    Skoro tak się nie dzieje to albo jest lipa, albo się dogadali z Ernestem co do terminu dostawy (nieco długiego).
    Brak głosów sprzedawcy i kupujących jest tu conajmniej zastanawiający...
    www.adriankordas.blogspot.com
    -------------------------------
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Strona 4 z 12 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów