"Dotykając kłosy"
![]()
"Dotykając kłosy"
![]()
Maksymalnie zjechane PS. Za sztuczne dla mnie. Nie moja stylistyka fotograficzna. Ale rozumiem, ze może się podobac.
"Forumowy mądrala" a nie słyszał o filtrach ocieplających.. hmm...
Mnie sie bardzo podoba choć brakuje mi dołu i wolałbym w 3:2 a nie w kwadracie..
W życiu liczą się tylko chwile a ja wciąż uczę się je zatrzymywać
No taaak. Skoro to filtry to jest boskie. Wspaniale. Najlepsze.![]()
Nie jest takie boskie, bo po prostu za mocno jest przyciemnione - głowa jest czarna, nawet na ubraniu (czyli tak małej powierzchni!) widać gradient. Przesadzone, a szkoda.
60D | 50 1.8 II | kit 18-55 + Tamron 70-300 | moje foty
Dla mnie również jest za sztuczne. Mam wrażenie jakby to był kadr z zaawansowanego cyfrowo filmu animowanego. Może jakby trochę surowości w sobie miało to by było bardziej realistyczne i bym sie nie czepiała. Jak dla mnie to wszystko za gładkie, za miękkie i myślę, że filtry ocieplające to niekoniecznie odegrały tu rolę. Ale ja się nie znam.
Ostatnio edytowane przez Paenka ; 21-03-2008 o 18:39
dodam jeszcze, ze przy takiej stylistyce zdjecia rzuca sie w oczy to, ze model nie jest modelka i ze jest ubrany tak jak jest.
5d | 40d | tokina 10-17 fish | canon 24/1.4L | canon 85/1.8 | canon 135/2L | canon 400/5.6L
430ex | 2 x sunpak 555 | metz 60 ct-4 | 2 x elfo 500 | elfo 1200 | PW plus II | sekonic L-758DR
adam chrabąszcz | extreme sport | galeria CB
Mnie sie bardzo podoba ale doświetliłbym modela jednym flashem z lewej gdzieś na 0EV. Oczywiscie nie wiem jakie były wtedy warunki...
Regulamin pkt 8