Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 38

Wątek: LOWEPRO SLINGSHOT 100 AW vs LOWEPRO FASTPACK 200

Dopiero zaczyna Awatar kook

Domyślnie

Do Slingshota 100 wchodzilo mi 30D + 70-200L 4.0 (oslona oczywiscie zalozona odwrotnie, calosc w pozycji pionowej). Wygoda uzytkowania:
    (1) wyjmowanie aparatu bardzo szybkie i pewne
    (2) noszenie calosci na krotsze spacery (godzina czy dwie) - OK
    (3) noszenie calosci na dluzszy dystans - niezbyt wygodne, duzo gorsze od zwyklego plecaka. Byc moze to moje osobnicze preferencje, ale o ile z normalnym plecakiem moge biegac caly dzien i nic mi nie przeszkadza, to Slingshotota ciagle czulem na plecach, cos mnie uwieralo, cos ocieralo (bardziej nawet z przodu, pod tym szerokim pasem).
    5D 17-40/4 24/2.8 50/1.4 50/2.5 macro 135/2L 420EX S95

Bywalec Awatar tdrul
    Miasto
    Kolobrzeg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszM Zobacz posta
    Posiadam Slingshota 200.
    To co mam aktualnie (30D, 70-200, 50, 17-40 + lampa) mieści się na styk.
    30D spięte z 70-200 ?

Ktoś mądry mi tu kiedyś napisał ze nie wchodzi. Nawet zacząłem rozglądać się za FastPackiem 200. Różnica w cenie niewielka ale może jednak nie warto płacić i tej małej różnicy i wziąc Slinga 200 ?
    30D, C10-22, T17-50, C70-200, cokiny i inne fastpacki

Dopiero zaczyna Awatar kook

Domyślnie

30D + 70-200 f/4 wchodzi do Slingshota 100 na 100% (inna rzecz, ze do dolnej komory nie wejdzie wtedy nic innego - wolny pozostaje tylko 'kominek').

Cytat Zamieszczone przez tdrul Zobacz posta
    30D spięte z 70-200 ?

Ktoś mądry mi tu kiedyś napisał ze nie wchodzi. Nawet zacząłem rozglądać się za FastPackiem 200. Różnica w cenie niewielka ale może jednak nie warto płacić i tej małej różnicy i wziąc Slinga 200 ?
    5D 17-40/4 24/2.8 50/1.4 50/2.5 macro 135/2L 420EX S95

Masteros
    Guest

Domyślnie

Z tego co widzialem to fastpack rozni sie od slingshota lekko wygladem , dodatkowo fastpack ma dwie szelki co wydaje mi sie bardziej wygodne na dluzsze wypady.co do pojemnosci mysle,ze fastpack 200/slingshot maja podobne wymiary. wiec wychodzi na to,ze fastpack jest lepszy/wygodniejszy - jezeli to dla kogos jest wazne

Zablokowany
    Miasto
    Pomorze

Domyślnie

No ja jadę w czwartek zakupic FASTPACK'A 200. Chyba,że coś innego wypatrze ale raczej ten wybór bedzie dobry i odpowiedni. Ma dwie szelki,pomieści to co chcę,a i miejsce na duperelki w górnej komorze ma.A co istotne dla mnie bynajmniej zamek jest zabezpieczony "klapką" na zastrzaski Zawsze wieksze poczucie bezpieczeństwa.Obejrzę i jeszcze się upewnię co z bezpieczeństwem w środku ale uważam,iż firma LOWEPRO już się postarała o bezpieczeństwo.

Pozdrawiam

Uzależniony Awatar tomdz
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Fastpack 250 już zamówiony, mam nadzieję, że się zapakuję :-) Jeśli chodzi o różnice w stosunku do slingshota, to przede wszystkim w Fastpacku jest dużo większa komora górna - dla mnie to było kluczowe. Szkoda tylko tego pokrowca... Ale wiadomo, nie mogło być za pięknie, bo kto by droższe modele kupował. Ech, polityka...
    Body, stałki, zoomik

Zablokowany
    Miasto
    Pomorze

Domyślnie

tomdz hehe gratuluję wyboru ja jade odebrać plecaczek osobiście. FASTPACK 200 I FASTPACK 250 mają te same wymiary wewnętrzne,a więc osprzętu wejdzie jednakowo.Różnica jest w komorze na laptopa, po prostu ver. 200 nie posiada takiej.

Uzależniony Awatar merger
    Miasto
    wroclove

Domyślnie

slingshot 100 jest spoko na szybkie wypady. 40d miesci sie spokojnie. do tego dwa/trzy szkla i lampa.

350d miescilo mi sie z gripem i tez z paroma szklami.
    5d | 40d | tokina 10-17 fish | canon 24/1.4L | canon 85/1.8 | canon 135/2L | canon 400/5.6L
    430ex | 2 x sunpak 555 | metz 60 ct-4 | 2 x elfo 500 | elfo 1200 | PW plus II | sekonic L-758DR

adam chrabąszcz | extreme sport | galeria CB

Uzależniony Awatar tomdz
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

JiNN, Dzięki Wiem, że różnią się tylko komorą na lapka. Stwierdziłem, że lepiej ją mieć niż nie mieć. Jak nie lapek to zawsze wejdzie jakiś zeszyt lub gazetka
    Niestety w Poznaniu w M-M mieli tylko małego Slinga, w foto-raj też Fastpacki widnieją jako dostępne na zamówienie, a innych pomysłów, gdzie by to cudo można pomacać nie miałem. "Nachodziłem" się za to sporo po sieci i mam nadzieję, że dokonałem dobrego wyboru.
    A, zamawiałem w www.torbylowepro.pl. Z tego, co mi powiedzieli mają 250-tki na stanie we wszystkich kolorach (jakby ktoś był zainteresowany).
    Body, stałki, zoomik

Zablokowany
    Miasto
    Pomorze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez merger Zobacz posta
    slingshot 100 jest spoko na szybkie wypady. 40d miesci sie spokojnie. do tego dwa/trzy szkla i lampa.

350d miescilo mi sie z gripem i tez z paroma szklami.
    Zgadzam się. Na szybkie wypady,a ja czasem kilka godzin jestem w terenie.Dlatego myślę,że plecak z dwoma paskami będzie wygodniejszy

JiNN, Dzięki Wiem, że różnią się tylko komorą na lapka. Stwierdziłem, że lepiej ją mieć niż nie mieć. Jak nie lapek to zawsze wejdzie jakiś zeszyt lub gazetka
    Niestety w Poznaniu w M-M mieli tylko małego Slinga, w foto-raj też Fastpacki widnieją jako dostępne na zamówienie, a innych pomysłów, gdzie by to cudo można pomacać nie miałem. "Nachodziłem" się za to sporo po sieci i mam nadzieję, że dokonałem dobrego wyboru.
    A, zamawiałem w www.torbylowepro.pl. Z tego, co mi powiedzieli mają 250-tki na stanie we wszystkich kolorach (jakby ktoś był zainteresowany).
    No ja jadę do 3city.Tam mają na miejscu ale niestety/dla mnie ok tylko kolor czarny. Który mi najbardziej pasuje

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez JiNN ; 01-04-2008 o 17:30

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów