Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: obiektyw do 400D

Domyślnie

z obiektywami jest tak, że nie warto iść na kompromis...

Swiete slowa.... ja w poszczegolnych okresach przygody z fotografia tez mialem dylematy jakie szkly... to bym chcial ale za drogie wezme tansze innego producenta... i tak dalej i tak dalej... dzisiaj... same szkla z gornej polki i jesli mi na jakies brakuje to wole nawet i pol roku poczekac a kupic konkretne dobre szklo ktore mnie nie zawiedzie ni bawic sie w polsrodki...

Na start powtarzam... 18-55 kitowy obiektyw plus 50mm f/1.8 wszystko co potrzeba zeby nauczyc sie jak co dziala, zeby poznac tez swoje zainteresowania tematem bo bedziesz widziala czego ci brakuje do twoich koncepcji i na podstawie tego dobierzesz szkla... narazie odloz pieniadze do swinki skarbonki... zdobadz troche obcia ze sprzetem i wtedy inwestuj w najlepsze szkla... nie sa tanie... pewnie ze ni sa tanie... czasem sa naprawde drogie... ale kazdy polsrodke i szklo zastepcze "ekwiwalent" to beda tylko stracone pieniadze w porownaniu do tych najlepszych....
    Ostatnio edytowane przez rypson ; 20-03-2008 o 03:05

Mystica
    Guest

Domyślnie

dzięki wszystkim za odpowiedzi, aparat kupuję w połowie kwietnia więc jeszce mam troszkę czasu do namysłu, jeśli ktoś miałby jeszcze jakieś propozycje odnośnie obiektywów to niech pisze, za aparat + obiektyw mam do przeznaczenia około 2500 zł a cięzko mi czekać i odkładać kase na coś drozszego bo w gorącej wodzie kompana jestem
    z tego co czytałam na necie to przewaznie większośc pisze ze kit jest bleee i wogóle i żeby tego nie kuopwać, dlatego zastanawiam się nad czymś lepszym od razu mimo iz dopiero zacznę przygode z lustraznką.

czekam na wszelkie uwagi i propozycje
    pozdrawiam

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mystica Zobacz posta
    z tego co czytałam na necie to przewaznie większośc pisze ze kit jest bleee i wogóle i żeby tego nie kuopwać, dlatego zastanawiam się nad czymś lepszym od razu mimo iz dopiero zacznę przygode z lustraznką.
    Kit jest dobrym obiektywem dla początkujacego, ale nie mozna go porównywać z obiektywami o kilkakrotnie wyższej cenie.
    Jeżeli przed zakupem wyczuwasz już jego wewnetrzne blee to kup body i Tamrona 17-50 2.8 :wink:
    Canon 40D, 5D, C17-40, C 24-105, C 35, C 50, C 85, C 70-200, 420EX

Uzależniony Awatar Chris_11
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

KIT nie jest złym szkłem, a jeśli prześledzisz niektóre wątki z nim w roli głównej to dowiesz się, jak go używać, żeby robić całkiem dobre zdjęcia.
    Moja propozycja również jest taka, żeby zostać przy kicie + tamron 55-200 f/4-5.6 (niecałe 300złociszy) i masz "pełen" zakres dla amatora. Po roku działania na takim sprzęcie zobaczysz, w jakich ogniskowych najczęściej pracujesz, czy potrzebujesz czegoś jaśniejszego, szybszego itd. i wtedy szukaj szkła z wyższej półki odpowiadającego Twoim potrzebom.
    Nieważne, czym... Ważne, jak...

Foto-Blog

Dopiero zaczyna Awatar HN70
    Miasto
    Sopot

Domyślnie

nowy kit canona ( 18-55 IS) nie jest taki zły, jak go niektórzy malują ;-)

Jeśli znasz angielski to sama możesz sprawdzić co jest on wart, porównując go do "starego" kita.

Znając języki obce nikt tobie nie wmówi, że czarne jest białe, a białe czarne.

miłej lektury!

"stary" kit Canon 18-55/3.5-5.6 II - review

"nowy" kitCanon 18-55/3.5-5.6 IS - review

Mystica
    Guest

Domyślnie

znalazłam porównanie kita zwykłego od wersji IS , widać różnicę

http://members.cox.net/michim/canon/Canon.htm

Dopiero zaczyna Awatar HN70
    Miasto
    Sopot

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mystica Zobacz posta
    znalazłam porównanie kita zwykłego od wersji IS , widać różnicę

http://members.cox.net/michim/canon/Canon.htm
    :-) Niech moc będzie z Tobą!

p.s. znajomość języków obcych popłaca...

Początki nałogu Awatar werek
    Miasto
    warszawa

Domyślnie

mam tamiego ale mysle ze na start wystarczy ten kit z IS ale jezeli poprosisz lubego to pewnie dolozy do tamiego.
    Canon EOS R5 /// RF 24-104 f4 L /// EF 16-35 f4 L /// RF 100-500 f4.5-7.1 L /// EF 50 f1.8 /// EF 50 f1.2 L

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów