"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Szukaj na stronie Galbraitha albo Canona. Ja też aktualnie dokładnego linka do tego pdf-a nie posiadam. Zresztą nie tylko w tym pdf-ie o tym było. Pomijając już zupełnie fakt, że te matryce żeby działały muszą się różnić, bo skądś te 6.5 kl/s wynika, a z dwukanałowej matrycy (taka jest w 400D) się takiej prędkości nie wyciśnie.
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 08-04-2008 o 21:33
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Z 40d white paper
"Although the EOS 40D’s single-piece CMOS sensor is based on the Canon EOS Digital
Rebel XTi’s sensor design and manufacturing technology, new processes were incorporated
in the CMOS semiconductor fabrication and microlens-forming process. By improving
light-collecting efficiency, the same ISO range and low noise (S/N ratio) as that of the
EOS 30D were attained even though the pixels on the 30D are larger.
The combination of 4-channel reading per line and high-speed signal reading (about
twice as fast as the EOS 30D, which also has 4-channel reading), together with a
redesigned 2 motor system for charging the reflex mirror and shutter independently (see
page 13), enables approximately 6.5 fps continuous shooting."
http://www.usa.canon.com/uploadedima...per_070817.pdf
To co jeszcze znalazlem:
Is the 40D sensor the same as the one in the 400D / Rebel XTi?
Quote from Amazon.com's description of the 40D: " ... Although it is based on the image sensor used in the EOS Digital Rebel XTi, the EOS 40D Digital SLR's 10.1-megapixel CMOS APS-C size image sensor has been significantly improved thanks to the use of larger microlenses over each pixel to reduce noise and expand sensitivity up to ISO 3200. ... ".
There are other differences in the sensors used by the 40D compared with the 400D / XTi, such as the fact that the sensors for Rebel / XXXD series and the higher end XXD models are never made in the same plant, and only 2-channel sensor readout in the Rebel / XXXD series vs 4-channel readout in the 40D.
http://www.dpnotes.com/canon-eos-40d...he-giant-list/
Ostatnio edytowane przez dzik ; 09-04-2008 o 10:12
Dzięki dzik... To by rozwiewało wszelkie moje wątpliwości.![]()
ja od kilku dni mam 40D, przesiadłam się z 350D i powiem, ze różnica jest ogromna. Jako, że jestem kobitką i nie lubię dźwigać ciężarów myślałam na początku o 400D, ale po kilku dniach spędzonych z tym aparatem nie zauważyłam dużych różnic a wkurzał mnie strasznie LCD świecący non stop i ten sensor wyłączający go po przytknięciu aparatu do oka - mi to nie podeszło i zbierałam kasę dalej z przeznaczeniem na obiektyw. Kiedy miałam już kasę na obiektyw to pojawiła się 450D i znów zaczęłam rozważać zakup puszki, ale szybko moja uwaga skupiła się na 40D.
I nie żałuję, mimo że waga, wielkość itp... to jakość, szybkość i LCD o niebo lepsze od tego co miałam w 350D. Też zauważyłam, ze lepiej pracuje z obiektywami, które mam niż 350D.
Mięśnie sobie troszkę wyrobię.... i zbieram od początku na obiektyw![]()
I ja się powoli zamierzam do 40D. Tak czytam o tym LCD... Jak to wygląda z nowym firmware'em?
wgrałem nowy soft do 40D i nie widzę róznicy jezeli chodzi o LCD.
....robiłbym lepsze zdjęcia jak miałbym lepszy aparat
A jaka jest różnica w dzialaniu z nowym softem?